תמי חסקלברג

נשנושים, אבל בריאים (צילום: יוסי סליס)

ענבים ירוקים קפואים

כך עושים: שמים אשכול ענבים בשקית ניילון, ומניחים במקפיא. הענבים מקבלים מרקם סורבה עדין -- נשנוש מעולה לילדים ולגדולים.
למה זה בריא? ענבים מכילים נוגדי חמצון המהווים מקור להגנה מפני פגעי הסביבה, והם מקור מצוין לאנרגיה זמינה.


שיפודי פירות טריים

כך עושים: חותכים פירות טריים לקוביות (משדלים לגוון בצבעים), משפדים את קוביות הפרי (אפשר על שיפודים קטנים) ומגישים.
למה זה בריא? פירות הם מקור מצוין לוויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוזלים.

שייק / ברד פירות

כך עושים: מעבירים את הפירות לבלנדר, מוסיפים יוגורט ומפעילים כדקה. לגיוון אפשר להוסיף עלי נענע, אבקת קינמון או חלב קוקוס. אם הבלנדר שלכם חזק, אפשר להחליף את היוגורט בקוביות קרח ולקבל ברד פירות.
למה זה בריא? היוגורט מכיל שפע של סידן וחלבון, והחיידקים הידידותיים מסייעים לפעילות מערכת העיכול.

בננות קפואות עם שוקולד

כך עושים: קולפים בננות, חוצים לרוחב, נועצים בכל חצי מקל ארטיק ומקפיאים למשך 3־4 שעות (עד שבועיים). להגשה, ממיסים קוביות שוקולד במיקרוגל וטובלים את הבננות.
למה זה בריא? הבננות הן מקור מצוין לאנרגיה ולאשלגן, והן מספיק מתוקות כדי להשכיח את הרצון לממתק תעשייתי.

"עוגת גבינה" אישית

כך עושים: מערבבים גבינת מסקרפונה עם חופן צימוקים וחתיכות אגוזי מלך, ומחלקים לגביעי גלידה אישיים. מניילנים, מעבירים למקרר לשעתיים־שלוש ומגישים.
למה זה בריא? הגבינה מכילה כמות נאה של סידן, חלבון ושומן החיוניים לגדילה ולהתפתחות, ואגוזי המלך מכילים חומצות שומן איכותיות.