קארין גוטמן

בסוף השבוע הקרוב, בין 31.5־1.6, יתקיים הכנס הרביעי "אוכלים בריא" של הוצאת פוקוס והאתר eatwell. מדובר בכנס לתזונה ולבישול בריא שיהיו בו הרצאות בנושא תזונה בריאה, סדנאות בישול בריא, דוכני בריאות, מסעדות בריאות ועוד הפתעות בריאות. ומה בתוכנית?

(צילום: שאטרסטוק)

יום חמישי, 31.5.2012


הרצאות:

תזונה למניעה ולריפוי מחלות: ד"ר גדעון רון, 18:30-20:00

ד"ר גדעון רון, מומחה לרפואה סינית ולתזונה טבעית, ישוחח על עקרונות התזונה המאפשרים חיים בריאים בכל גיל. נשמע כיצד אכילה נכונה עשויה למנוע – ואף לרפא – מחלות כגון יתר לחץ דם, השמנת יתר, עודף כולסטרול, סוכרת, אוסטיאופורוזיס, סתימת עורקים, בעיות עיכול, מחלות עור ועוד. בהרצאה זו נלמד איך להבדיל בין "טבעי" לבין "תרבותי" בכל הנוגע לבריאותנו.

מיתוס הדיאטה: ד"ר עדיאל תל אורן, 21:00-22:30

מדוע קיים מגוון כה רחב של דיאטות יומרניות (להרזיה ולבריאות) הסותרות זו את זו? ומדוע רובן נכשלות ולעתים פוגעות בבריאות -- גם אם הן נשמעות "מבטיחות" והגיוניות? מהם היתרונות והחסרונות של דיאטות לספירת קלוריות, דיאטת "סוג דם", אטקינס, Food Raw, HCG, 80-10-10, ההיגיינה הטבעית, דיאטות ה"אדם הקדמון" ודיאטות צום וניקוי למיניהן? מה טוב ומה רע בדיאטות צמחוניות וטבעוניות שונות? בהרצאה נקבל תשובות מדעיות לשאלות אלו על מנת להשכיל בבחירת המזון שלנו לאורך זמן.

תזונתם של האנשים הבריאים בעולם: אופיר פוגל, נטורופת, 19:00-20:30

מסע אקזוטי להיכרות עם האוכלוסיות הבריאות והמאריכות חיים בעולם. בהרצאה זו נתוודע אל אורחות חייהם ונתהה על הגורמים לבריאותם המופלאה. נכיר אנשים בגיל מאה ויותר חיים ללא מחלות, נהנים מאיכות חיים מופלאה, תורמים לחיי המשפחה והחברה ומתפקדים באופן עצמאי. נחשוף את המכנה המשותף לאותם אנשים בריאים ונבין מה אנו יכולים ללמוד מהם למען בריאותנו שלנו.


על חם קר וכל השאר – תזונה מותאמת אישית על פי רפואות המזרח: אייל שפרינגר, מטפל ברפואה ותזונה סינית, 21:00-22:30
רבים במערב סקרנים לדעת מהו סוד ההצלחה של שיטות התזונה המסורתיות של תושבי מזרח אסיה. כשבאים לנתח את תזונת המזרח, אנו נוטים להתייחס לצריכה הקלורית, לאחוז החלבון מן החי, לאחוז השומן ולמקורו ויוצאים בהמלצות על מזונות פלא שיעשו אותנו בריאים יותר -- אבל זו רק חלק מהתמונה. בסדנה זו ננסה להבין כיצד המזון משפיע על בריאותנו ומצבנו הנפשי, נעבור תהליך של אבחנה עצמית ונתחיל להכיר את סל המזונות המתאים לנו.

סדנאות בישול (דפי מתכונים יחולקו לכל משתתף):

לא חייבים ריטלין, אביטל סבג, נטורופתית ושפית של אוכל צמחוני, וגיא בן צבי, 9:00-20:30
הרצאה וסדנת בישול בנושא השפעות תזונת ילדים על הפרעת קשב וריכוז. ההרצאה תעסוק ברקע המדעי להפרעה ותסביר כיצד רכיבי תזונה חיוניים יכולים למנוע אותה. הסדנה תדגים הכנת מתכונים קלים לביצוע, מזינים, מחזקים את הקשב והריכוז, מסייעים לחיזוק תפקודי המוח וקלים לעיכול. נלמד להכין: ממרח עדשים מונבטים ואגוזים, כדורי בריאות בשומשום מלא, שייק קייצי לחיזוק הריכוז, ממרח חומוס ביתי וסלט פאנצנלה עם קוביות גבינת עזים.

מזונות אנטי דלקתיים: פיליס גלזר, כותבת המדור "בישול בריא" במנטה ומומחית לבישול בריא ולתפריטים מיוחדים , וד"ר יוסי שבח, נטורופת, 21:00-22:30
מחלות רבות נגרמות כתוצאה ממצב דלקתי ממושך בגוף. תזונה מתועשת מחריפה את הדלקת ותזונה צמחית מונעת אותה. בסדנה יסביר יוסי שבח כיצד יכול תפריט אנטי דלקתי לסייע במניעת מחלות וריפויין ופיליס גלזר תדגים מתכונים אנטי דלקתיים טעימים. נלמד להכין "חמאת" זרעים רב שימושית, קארי ירקות למון גראס, כורכום וחלב קוקוס, טופו מבושל בתה ירוק וקרפצ'יו פירות ברוטב ג'ינג'ר.

(צילום: שאטרסטוק)

יום שישי 1.6.2012

הרצאות:

תזונת ילדים ובני נוער: ד"ר גיל יוסף שחר, 9:00-10:30
ההרצאה תדון בשאלות כמו מהם המזונות החשובים לבריאות ילדינו? כיצד תזונה יכולה למנוע ולטפל בבעיות קשב וריכוז? איך למנוע השמנת יתר בילדים? מהם תוספי התזונה הנחוצים לילדים ולמתבגרים? כיצד להקטין את הסיכון לסוכרת נעורים? איך לחזק את מערכת החיסון ולעודד את הגוף לסלק רעלים ביעילות? איך לשפר את תפקוד מערכת העיכול, ומה עושים כאשר הילד אוהב לאכול רק מזון דל בערכים תזונתיים?

שינוי, ריפוי ושחרור מאכילה רגשית: ד"ר דינה אייזן, 11:30-13:00
ד"ר דינה אייזן, רופאת משפחה בהכשרתה וסטנדאפיסטית מוכשרת בהווייתה, תתאר בדרך הומוריסטית את הסיבות לאכילה רגשית וכיצד להתגבר עליה. בהרצאה נדבר על הרגשות המנהלים אותנו וכיצד ניתן לבחור רק את אלה המיטיבים עם חיינו, ונלמד כיצד לחבב את עצמנו באופן שלם ובלתי מותנה כך שלא נצטרך לחפש משהו מתוק להקל על הלב המר.

אלרגיות ואי סבילות למזון: ד"ר דן קרת, דוקטור לרפואה ונטורופתיה, 13:30-15:00
אי סבילות ואלרגיות למזון גורמים למגוון רחב של סימפטומים במערכות הגוף השונות
שמתבטאים במערכת העיכול, בעור, במערכת הנוירולוגית ועוד. במקרים רבים מדובר דווקא במזונות המופיעים תדיר אצלנו בצלחת ולכן אינם מעוררים את חשדנו. בהרצאה נכיר את המזונות הבעייתיים ונלמד כיצד לאתר את המזונות הספציפיים שמזיקים לנו.

מה ניתן ללמוד מתשוקותינו למזונות: זהר צמח וילסון, יועץ בריאות ותזונה אינטגרטיבית, 9:30-11:00
הרבה אנשים רואים בתשוקות חולשה או התמכרות, אך תשוקות הן בעצם מסרים שנועדו לעזור לנו לשמור על איזון. בהרצאה נלמד לזהות את הגורמים העיקריים לתשוקות, ונלמד כלים למינוף התשוקות להשגת שיפור תזונתי ובריאותי. משתתפים מהקהל יוזמנו לבמה לחוות הדגמת תהליך מרתק המכונה "דקונסטרוקציה של התשוקות" המעניק תובנות לגבי מקור התשוקות.

מזון ותוספי תזונה למניעת הפרעות עיכול, גילה ארזי, נטורופתית, 11:30-13:00
מעי רגיש, נפיחות, עצירות, שלשול, צרבת או הרגשת כבדות אחרי האוכל הפכו לחלק משגרת חיינו. האם אין דרך אחרת? בהרצאה נכיר את תוספי התזונה היעילים לבעיות עיכול, נלמד מתי כדאי להשתמש באנזימי עיכול, מתי הפרוביוטיקה מועילה, מה תפקידם של הסיבים המסיסים והבלתי מסיסים ומהם המזונות משפרי חומציות הקיבה.

ניקוי רעלים: ד"ר עדיאל תל אורן, 13:30-15:00
כיצד מצטברים רעלים ברקמות? מה השפעתם, ואיך הגוף באמת מנטרל אותם? מהם הרעלים המסוכנים ביותר לגופנו וכיצד נתרחק מהם? איך נבחין בין טיפולים סימפטומטיים לבין תהליכים לתמיכה בבריאות לאורך שנים? איזה סוגים של צום יכולים לשמש כטיפול רפואי? שאלות אלה ואחרות יקבלו מענה בהרצאה, תוך דגש על בחירות מזון יומיומיות התומכות בטיהור רעלים פיסיולוגי מתמשך.

(צילום: שאטרסטוק)

סדנאות בישול (דפי מתכונים יחולקו לכל משתתף):

תרופות מן המטבח: איילת בוקר נוה, נטורופתית, 9:30-11:00
תבלינים ידועים לא רק בהשפעתם הטעימה על המזון, אלא גם בסגולות הריפוי שלהם. הסדנה חושפת את כוחם של תבלינים וצמחי תבלין לריפוי ולמניעת מחלות. נלמד להכין מנות מקוריות וטעימות כמו ארטישוק ממולא בקרם עשבי תבלין, סלט ירוק עם פירות יער ועלי גפן, מרק ארומתי קר וגם כמה תרופות מטבח יעילות ופשוטות להכנה.

מתכוני Raw Food לניקוי הגוף מרעלים: שירלי בר, שפית ומומחית ל-Raw Food ולתזונה טבעית, 11:30-13:00
בגופנו שוכנת מערכת מופלאה לניקוי רעלים, שתעשה בשבילנו את כל העבודה רק אם נספק לה את חומרי הגלם הדרושים. בסדנה זו נלמד להכין מתכונים טעימים שתומכים בניקוי רעלים בגוף כמו "גבינה" בולגרית על בסיס אגוזי מקדמיה, קרקרים על בסיס חסת קייל, סלט נבטי אלפלפה, טארט מוס לימון וגלידת ג'ינג'ר לימון.

כל גוף והבישול שלו לפי האיורוודה: ד"ר ערן מגון ודנית אליאב, מטפלת איורוודית, 13:30-15:00
על פי האיורוודה, לכל אדם ישנו טיפוס הגוף־נפש האישי שלו, המאפיין אותו כמו טביעת אצבע. בסדנה נלמד לזהות את טיפוס הגוף שלנו ונכיר את המזונות והתבלינים שמתאימים לנו. אכילה מותאמת לסוג הטיפוס שלנו תורמת רבות לבריאות הפיזית והנפשית שלנו. נלמד להכין: כרובית בזרעי חרדל, בטטה צ'אנה מסאלה, כרוב אדום עם צימוקים וקוקוס, אורז עם הפתעות ונזיד מאש צהוב.

ההרצאות יתקיימו בתיאטרון גבעתיים (דרך השלום פינת דרך יצחק רבין).
מחיר כרטיס יחיד להרצאה או סדנת בישול: 49 שקל, שני כרטיסים: 80 שקל, 3 כרטיסים: 100 שקל, ברכישת 4 כרטיסים ומעלה: 33 שקל לכרטיס. הכניסה למתחם הדוכנים – ללא תשלום

לרכישת כרטיסים בקופת התיאטרון ובאתר האינטרנט: 03-7325340 שלוחה 2*.

לפרטים נוספים, לחצו כאן