המרכיבים

לדג

  • נתח דג טונה טרי במשקל 200 גרם
  • פלפל שחור, טחון טרי
  • מלח גס

לסלסה
  • 1 עגבניה בשלה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 4 גבעולי כוסברה, קצוצים
  • 6 גבעולי עירית, קצוצים
  • מעט שום, קלוף וכתוש
  • 1/2 כפית פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח

ההכנה

  • כשעה לפני ההכנה, מוציאים את הדג מהמקרר, שוטפים ומייבשים בנייר סופג.
  • הסלסה: מערבבים את כל המרכיבים ומניחים בצד.
  • מחממים היטב מחבת ברזל מחורצת (עם "פסים") על להבה בינונית. מניחים עליה את נתח הדג, מתבלים במלח ובפלפל וצולים 3-4 דקות מכל צד.
  • מניחים את נתח הדג על צלחת ההגשה ולצדו הסלסה. מגישים.