המרכיבים
לדג
- נתח דג טונה טרי במשקל 200 גרם
- פלפל שחור, טחון טרי
- מלח גס
- 1 עגבניה בשלה, חתוכה לקוביות קטנות
- 4 גבעולי כוסברה, קצוצים
- 6 גבעולי עירית, קצוצים
- מעט שום, קלוף וכתוש
- 1/2 כפית פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפות שמן זית
- מעט מלח
ההכנה
- כשעה לפני ההכנה, מוציאים את הדג מהמקרר, שוטפים ומייבשים בנייר סופג.
- הסלסה: מערבבים את כל המרכיבים ומניחים בצד.
- מחממים היטב מחבת ברזל מחורצת (עם "פסים") על להבה בינונית. מניחים עליה את נתח הדג, מתבלים במלח ובפלפל וצולים 3-4 דקות מכל צד.
- מניחים את נתח הדג על צלחת ההגשה ולצדו הסלסה. מגישים.