פיליס גלזר

עוף קצ'טורי איטלקי ביין אדום

תבשיל המבוסס על מתכון שהציידים ("‬קצ'טורי") היו מכינים עם פטריות בר לאחר יום בשדה. הוא פשוט להכנה וטעים ביותר

החומרים ל־6 מנות:
1.5 ק"ג כרעי עוף, עם עור
2 כפות שמן זית
4 פטריות פורטובלו גדולות, חתוכות לקוביות
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום כתושות
250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
1/4 1 כוס יין אדום יבש
1/2 כוס מים
400 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
אורגנו יבש, לפי הטעם
1/4 כפית פלפל אדום חריף (לא הכרחי)
3 עלי דפנה
מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. שוטפים את העוף, שמים בקערה ויוצקים מעליו מים רותחים. מחכים דקה. מחממים את השמן במחבת עם דפנות גבוהות, ומטגנים את העוף משני צדדיו עד שהוא משחים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת.
2. באותה מחבת מטגנים את פטריות הפורטובלו והבצל על אש בינונית־גבוהה תוך כדי בחישה, עד שהבצל מתרכך והפטריות משחימות. מוסיפים את השום והשמפיניון, ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את היין, המים, העגבניות והתבלינים. מביאים לרתיחה ויוצקים לתוך פיירקס.
3. מסדרים את העוף על הרוטב שבפיירקס ואופים 30 דקות בתנור שחומם היטב ל־200 מעלות. להגשה, זורים מעל אורגנו טרי או יבש.

יין טוב ישדרג כל ארוחה (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

ערכים תזונתיים למנה: ערכים תזונתיים למנה: 419 קלוריות, 19 גרם פחמימות, 53 גרם חלבון, 13 גרם שומן

עוגת פטל שחור ויין פורט

לאחר שהכנתי את העוגה הזאת בפעם הראשונה, הצטערתי שלא הכנתי כמות כפולה. היא פשוטה מאוד להכנה, יפהפייה ואפילו טעימה מדי

החומרים ל־8 מנות:
200 גרם פטל שחור, קפוא
3/4 כוס יין פורט איכותי
1 כוס + 1 כף סוכר דמררה
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1/4 1 כוסות קמח כוסמין לבן או מלא
1 כפית אבקת אפייה
מעט אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית מערבבים את הפטל הקפוא עם היין ועם כף סוכר.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים ומקמחים את התחתית ואת הדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.
3. מערבלים את החמאה עם כוס הסוכר כ־2 דקות. מוסיפים את תמצית הווניל ואת הביצים בזו אחר זו, ומערבלים לאחר כל ביצה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבלים עד שהבלילה אחידה. יוצקים לתבנית המוכנה ומשטחים לגובה אחיד.
4. מסננים את הפטל ושומרים את המשרה. מסדרים את הפטל על הבלילה ויוצקים מלמעלה שתי כפות מהמשרה. אופים כ־50 דקות או עד שהעוגה מוזהבת. מצננים כ־15 דקות, משחררים את התבנית בעדינות ומעבירים לצלחת.
5. להגשה: מבשלים את משרה הפורט על אש נמוכה ומרתיחים כדקה. מקשטים את העוגה באבקת סוכר מנופה, ויוצקים על כל מנה את המשרה המחוממת.

ערכים תזונתיים לפרוסה: 316 קלוריות, 41 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון, 12 גרם שומן