יפה שיר־רז

פצחתם בדיאטה ואתם רעבים כל היום ומשאירים את עיקר הקלוריות לערב? אל תתפלאו אם לא תרדו במשקל. גם לפיזור הקלוריות במהלך היום, ולא רק לסך הקלוריות הנצרכות, יש חשיבות בדיאטה. אז איך כדאי לנהל נכון את הרעב במהלך היום?


1. הקפידו על ארוחת בוקר ששוברת את צום הלילה לא יאוחר משעתיים אחרי הקימה – אי אכילה מספקת במהלך החצי הראשון של היום, אחר צום של לילה משפיעה על כל המערך ההורמונלי הקשור בתהליכי חילוף החומרים בגוף. רמות הסוכר והאינסולין מושפעות מאי האכילה, מה שגורם להורמוני הסטרס להיכנס לפעולה בשל אי המצאות מזון בסביבה.


2. הימנעו ממצבי רעב קיצוניים – אי אכילה במשך שעות רבות מדמה מצב של צום, שמפעיל מנגנוני רעב הישרדותיים. הגוף אינו יודע להבחין בכך שהרעב יזום ולכן נערך פיזיולוגית ומכוון את כל מנגנוני הגוף לצמצם את ההוצאה והבזבוז האנרגטי ולאגור כל קלוריה שתתקבל בהמשך כשיופיע מזון בסביבה. מצב שיוביל בוודאות לאגירה ולחסכון קלורי ובכך לעלייה במסת השומן ובמשקל.


בנוסף, אנשים ששומרים את הקלוריות והרעב לעת ערב, מגיעים לשעות האלו בדרך כלל אחרי יום עבודה, מותשים ורעבים מאוד, מה שמקשה עליהם לשלוט על בחירת המזון הרצוי, וקצב האכילה והלעיסה.


3. פרסו את המכסה הקלורית היומית ואת תוכן התפריט כך שהגוף יקבל את כל הדרוש לו במרווחים של כ־3 שעות. חלקו את הארוחות שלכם ל־3 ארוחות מרכזיות ו־2־3 ארוחות ביניים קטנות. בכל ארוחה מרכזית יש לכלול את כל אבות המזון, בהתאמה אישית לצרכיכם.


4. שימו לב שאתם צורכים מספיק נוזלים - ובעיקר מים, היות וקיים בלבול באיתות הגוף בין רעב לצמא. מומלץ לשתות כוס מים לפני כל ארוחה.


5.הצטיידו במזון ליום עבודה ארוך או לנסיעה ממושכת.


6.שמרו על שגרת האכילה גם בימים שבהם יש לכם אירוע או ארוחת ערב במסעדה - אתם יכולים להחליף בין ארוחת הערב לארוחת הצהריים, וכן לצמצם באותו יום את נפח הארוחה, אך לא להשמיט ארוחות בדרך.

אם אתן רוצים להיראות ככה ולהיות בריאות, אכלו נכון (צילום: שאטרסטוק)

ייעוץ מקצועי: נורית רייכמן, דיאטנית קלינית וספורט בסטודיו C