פטריות עשירות בסלניום, מינרל חשוב ונוגד חמצון המגן על מערכות הגוף מנזקי החמצון. מלבדו הן גם עשירות באשלגן, המשפיע לטובה על יתר לחץ דם (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

המרכיבים (4 מנות, 420 קלוריות)

לרוטב

  • 2 כפות שמן 2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים דק
  • 1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון חצויות
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 כוס ציר עוף או ירקות צונן
  • 1 כפית קורנפלור
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • 1 כפית חרדל (מומלץ דיז'ון)
  • 2 כפות יין לבן יבש

לחזה העוף

  • 4 נתחי חזה עוף במשקל 150 גרם כ"א ובעובי ‭1/2‬ ס"מ
  • מלח, פלפל גרוס טרי
  • 2 כפות שמן
  • לקישוט : פטרוזיליה קצוצה

ההכנה

‭.1‬ הרוטב: מחממים במחבת טפלון את השמן ומזהיבים את הבצל 4 דקות. מוסיפים את הפטריות והשום ומזהיבים כש-3 דקות. מערבבים בקערית את הציר והקורנפלור, יוצקים למחבת ומערבבים עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח, פלפל, את היין והחרדל ומערבבים. מכבים את הלהבה ומכסים.

2. ‬ חזה העוף: מתבלים את הנתחים במלח ובפלפל ומשמנים אותם. מחממים היטב מחבת טפלון או מחבת צלייה. וצולים את הנתחים 3 דקות מכל צד.

‭.3‬ מניחים בצלחות ההגשה, יוצקים מהרוטב, ומפזרים מעל מהפטרוזיליה הקצוצה.

>> עוד מתכונים