הפטריות עשירות בוויטמינים מקבוצה B ואשלגן, התורם להורדת לחץ הדם. הן גם מעשירות את הצלחת בסלניום, שהוא מינרל ייחודי נוגד חמצון וחשוב מאוד בהגנה על מערכות הגוף מפני סרטן. הפטריות אף דלות מאוד בקלוריות (רק 14 קלוריות ל-100 גרם). לפי הרפואה הסינית צבען מתאים לאכילה למי שסובל מבעיות במערכת הנשימה (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)

המרכיבים (6 מנות, 455 קלוריות למנה שהיא ארוחה) ‭

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
  • 1 נתח כתף בקר במשקל ‭1 1/2‬ ק"ג
  • 1 כוס יין לבן חצי יבש
  • 4 גבעולי טימין
  • 2 גבעולי בזיליקום
  • 2 גבעולי אזוב (זעתר)
  • 2 עלי דפנה 2 גזרים קלופים, ופרוסים באלכסון
  • 1 סלסילה (400 גרם) פטריות שמפיניון חצויות
  • 1 חבילה (400 גרם) פטריות חורש חצויות
  • 6 שיני שום קלופות
  • מלח, פלפל שחור

ההכנה

‭.1‬ יוצקים את השמן לסיר רחב וגדול ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מזיזים את הבצל לשולי הסיר, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה. מוסיפים את היין ועשבי התיבול. תוך כדי הבישול, הופכים את הנתח מצד לצד, כך שיתבשל כולו ביין, וממשיכים לבשל כך עוד כ-5 דקות עד שהיין מתאדה. יוצקים פנימה מים, כך שיגיעו עד שני-שליש מגובה הנתח, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את להבת הכיריים לבינונית ומבשלים כשעה.

‭.2‬ מוציאים את הנתח אל קרש חיתוך, מצננים קצת ופורסים לפרוסות בעובי 8 מ"מ.

‭.3‬ מחזירים את הבשר הפרוס לסיר ומוסיפים את הגזרים, הפטריות והשום. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה נוספת או עד שהבשר רך מאוד.

‭.4‬ ההגשה: מגישים חמים, אפשר לצד ירקות מאודים ואפשר עם אורז.

>> עוד מתכונים דיאטטיים