פיליס גלזר

בסין וביפן התה הירוק הוא יותר ממשקה - הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות: שותים אותו, מבשלים איתו, מאדים איתו, מעשנים איתו מזון, משתמשים בו בפולחני הדת, ואפילו מתייחסים אליו כתרופה. תמיד ידענו שהוא בריא, רק לא הבנו למה. היום כבר מוכח שהסיבה טמונה בנוגדי חמצון. הרכב נוגדי החמצון בתה הירוק נחשב יעיל לחיזוק הלב וכלי הדם, למניעת סרטן ודלקות, לאיזון הסוכר ולחץ הדם ולחיזוק כללי של מערכת החיסון.


התה המשובח ביותר עשוי מעלי תה, שככל שהם שלמים יותר הם איכותיים יותר. אם אין לכם מסננת ואתם משתמשים בשקיקי תה, תתנחמו בעובדה שמחקרים מראים שככל שהתה טחון דק יותר, נעשים נוגדי החמצון זמינים יותר.

ברוקולי וקישוא צהוב מוקפצים בתה ירוק


גלו את הטעם המפתיע של תה ירוק כתיבול וגם כמי בישול. להכנת המתכון הזה מומלץ להשתמש בעלי תה ירוק מסוג Gunpowder, הנמכר ברשתות השיווק.

גם מנה בריאה יכולה להיות טעימה. ברוקולי וקישוא מוקפים בתה ירוק (סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ', צילום: יוסי סליס)

ערכים תזונתיים למנה: 77 קלוריות, 5.6 גרם פחמימות, 3.2 גרם חלבון, 4.4 גרם שומן

החומרים ל־6 מנות:
2 כפות שמן קנולה
2 כפיות פלפל אדום חריף קטן, קצוץ דק (או פלפל אדום)
1 כפית גדושה קליפת לימון מגוררת
1 כפית עלי תה ירוק Gunpowder
4 כוסות תפרחות ברוקולי
1 כוס קישוא צהוב, בפרוסות אלכסוניות של 1/2 ס"מ
1/2 כוס תה ירוק מוכן
1/4 כוס פלפל אדום, חתוך לריבועים
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

אופן ההכנה:
1.
מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה על חום בינוני־גבוה, ומטים את הווק כדי שהשמן יגיע עד לקצוות.
2. מוסיפים את הפלפל החריף, קליפת הלימון ועלי התה, ובוחשים כדקה עד שהתערובת ריחנית.
3. מוסיפים את תפרחות הברוקולי ואת הקישוא ומקפיצים כשתי דקות.
4. מוסיפים את התה המוכן ואת הפלפל האדום, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כדקה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מגישים חם על אורז מלא או אטריות.

רוצים לבשל עם תה ירוק? כך תעשו את זה

חליטת תה לבישול צריכה להיות חזקה פי שניים מאשר לשתייה (צילום: שאטרסטוק)

* אל תרתיחו מים לתה בקומקום מאלומיניום, המשפיע על איכות המים. השתמשו בכלי מנירוסטה.
* מומלץ להשתמש במים מינרליים או מים מסוננים.
* את חליטת התה לבישול כדאי להכין פי שניים חזקה יותר מתה לשתייה. אפשר להשתמש בתה ירוק עם תוספות במקרה שטעם התוספת משתלב עם יתר חומרי הגלם.
* עלי תה ירוק לא אוהבים מים רותחים אלא מים בטמפרטורה של 70־75 מעלות, כי הם מאפשרים לעלים להיפתח לאט יותר ולטעם המלא להיטמע במים.
* שמרו את התה המשומש והשתמשו בו כדשן.
* את שקיקי התה המשומשים אפשר להניח על העיניים להרגעה.