פיליס גלזר

ערמונים נמכרים טריים, מבושלים ואפילו עם סוכר. אבל הכי טעים ובריא לאפות אותם בתנור.

איך מכינים ערמונים?

1. שוטפים את הערמונים, מייבשים ושמים על קרש חיתוךכשהצדהשטוח כלפי מטה.

2. בסכין חדה חותכים את בגב כל ערמון X (לשחרור האדים בזמן האפייה), ומניחים את הערמונים בתבנית האפייה עם ה-X כלפי מעלה.

3. אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-25 דקות, עד שהקליפות נפתחות והערמונים מוזהבים. מצננים מעט ומקלפים את הערמונים בעודם חמים.

באק-צ'ואי מוקפץ

(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

החומרים:
700 גרם עלי באק-צ'ואי
2 כפיות שמן קנולה
1/2 כפית שמן שומשום כהה
4 פטריות שמפיניון פרוסות
חופן פטריות שי-מג'י ללא הבסיס
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
1 שן שום כתושה
1 כפית רוטב סויה
50 גרם ערמונים מבושלים קנויים, מפוררים


אופן ההכנה:
1. מפרקים את העלים מגבעולי הבאק-צ'ואי. קורעים את העלים ופורסים את הגבעולים גס.
2. מחממים את השמנים במחבת, מוסיפים את גבעולי הבאק-צ'ואי ומקפיצים 1/2 דקה.
3. מוסיפים את העלים, הפטריות, הג'ינג'ר והשום ומקפיצים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות, עד שהעלים נובלים אבל עדיין שומרים על הצבע הירוק.
4. מוסיפים את רוטב הסויה ואת הערמונים, מערבבים ומגישים עם הנוזלים שהצטברו בתחתית המחבת, על אורז לבן בסמטי או על דגן אחר.


רוצים לגוון?
הוסיפו למנה גזר חתוך לגפרורים, פרוסות נקניקיות עוף (רצוי אורגניות) או קוביות טופו. מטגנים את הנקניקיות או הטופו מראש, מוציאים מהמחבת לפני שמקפיצים את הירק ומחזירים אחרי שהירק מוכן.