יפה שיר-רז

ט"ו בשבט הגיע בשעה טובה והמרכולים מלאים פירות יבשים למכביר במחירים שפויים. העובדה שהפירות היבשים עשירים בסיבים תזונתיים, מהווה יתרון חשוב, מאחר והסיבים מסייעים לתחושת השובע ויכולים לתרום להרזיה. עם זאת, קחו בחשבון שהפירות היבשים מכילים מעט מאוד מים, ולכן בכוס צימוקים למשל, יש הרבה יותר קלוריות מאשר בכוס ענבים טריים.

בנוסף, כשמגש ט"ו בשבט מונח על השולחן אפשר בקלות לאכול מאות קלוריות מבלי לשים לב. לכן, הקפידו על צריכה מתונה, ושימו לב במיוחד לפירות המסוכרים, כמו אננס ופפאיה, ולבננה, שעוברים טיגון.

שפע סיבים תזונתיים ושפע קלוריות (צילום: שאטרסטוק)

פירות יבשים

הערך הקלורי של הפירות היבשים:
הפרי קלוריות ליחידה אחת קלוריות למאה גרם
משמש יבש 16 240
שזיפים מיובשים 20 240
דבלים 21 250
אננס מיובש מסוכר 50 250
פפאיה מיובשת מסוכרת 50 260
תמר יבש 30 280
צימוקים 6 300
בננות מיובשות 4 520