הבצק המוצע פה הוא בצק פשוט ביותר שניתן להכין בקלות גם עם הילדים. כדי להימנע משינוי חד מדי, השתמשו בתערובת שחציה קמח מלא וחציה קמח לבן. אם אין לכם זמן או סבלנות להכין את הבצק, קחו פרוסת לחם מלא שקניתם יום קודם לכן, מרחו עליה את הרוטב האהוב עליכם והכניסו לתנור.

כשאתם מכינים את רוטב העגבניות לפיצה, הקפידו לצמצם אותו היטב כדי שלא יהיה נוזלי מדי. עודפי נוזל ברוטב עלולים לפגום בבצק שמתחתיו. בעת מריחת הרוטב על הבצק דאגו לכסות היטב את כולו, כדי שלא יתגלה "חלילה" צבעו הכהה.

עוד מאפים בריאים:

>>שבלולי פיצה

>>לחם מלא ללא לישה מוכן בשעה

>>לחמניות גבינה מהירות וקלות

מרכיבים לבסיס לפיצה (ל-20 מנות, קוטר: 8 ס"מ):

  • 125 גרם (כ-1 כוס) קמח חיטה מלא + חופן לקימוח
  • 125 גרם (כ-1 כוס) קמח חיטה לבן
  • 1 כפית מלח-ים אטלנטי דק
  • 1/2 כפית שמרים יבשים
  • 150 מ"ל (כ-2/3 כוס) מים פושרים
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה

הוראות ההכנה לבסיס לפיצה

1. מערבבים בקערה בינונית את הקמחים והמלח.

2. מוסיפים את השמרים וערבבו.

3. מוסיפים באטיות את המים וערבבו לבצק אחיד.

4. מוסיפים את השמן והבליעו בבצק.

5. מכסים את הבצק במגבת יבשה ומניחים אותו להתפחה במקום חמים כ-40 דקות עד הכפלת הנפח. בינתיים מכינים את הרוטב.

6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

7. על משטח מקומח מרדדים את הבצק (אחרי ההתפחה) לעובי של כ-1 ס"מ.

8. בעזרת כוס הפוכה יוצרים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומניחים אותם על התבנית.

9. על כל עיגול מורחים רוטב לכיסוי (ראו מתכון בהמשך).

10. אופים כ-30 דקות עד שהמאפה ישחים.

מרכיבים לרוטב בשר וטחינה

(ל-20 מנות / מנה = 1 מיני-פיצה + 1 כף רוטב בשר)

  • 250 גרם נתח כתף בקר טרי, נקי משומן, טחון
  • 1/2 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כפית מלח-ים אטלנטי
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית בהאר
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף צנוברים לא קלויים

הוראות הכנה לרוטב בשר וטחינה

1. בקערה גדולה מערבבים את הבשר, הבצל, השום, הטחינה, מיץ הלימון, הפטרוזליה, הבהאר, המלח והפלפל.

2. על כל עיגול בצק מורחים כ-1 כף רוטב.

3. מפזרים צנוברים ואופים בהתאם להוראות שבמתכון הבצק.

ערכים תזונתיים למנת פיצה:

  • קלוריות: 80 קק"ל
  • פחמימות: 10 גרם
  • חלבון: 6 גרם
  • שומן: 2 גרם
  • שומן רווי: 0 גרם
  • כולסטרול: 0 גרם
  • סיבים תזונתיים: 1 גרם

מרכיבים לרוטב עגבניות, ברינזה ופטריות

(ל-20 מנות / מנה = 1 מיני-פיצה + כפית רוטב עגבניות + ברינזה ופטריות)

  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 4 עגבניות בינוניות חצויות, נקיות מגרעינים
  • 1 כפית שמן זית כתית מעולה
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף ציר ירקות
  • 1/2 כפית מלח-ים אטלנטי
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון גס
  • 3 כפות פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות
  • 50 גרם גבינת ברינזה, חתוכה לקוביות בנות 1 ס"מ

אופן הכנה:

1. מרסקים את העגבניות במעבד מזון למחית חלקה.

2. מחממים את שמן הזית בסיר קטן על להבה בינונית.

3. מטגנים קלות את השום כ-2 דקות עד הזהבה, מוסיפים את העגבניות, המים והציר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

4. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-15 דקות, עד ייבוש הרוטב.

5. מתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל.

6. מורחים את הרוטב על הבצק ומפזרים מעליו פטריות וקוביות ברינזה.

7. אופים על פי ההוראות במתכון הבצק.

ערכים תזונתיים למנת פיצה:

  • קלוריות: 59 קק"ל
  • פחמימות: 12 גרם
  • חלבון: 2 גרם
  • שומן: 1 גרם
  • שומן רווי: 0 גרם
  • כולסטרול: 0 גרם
  • סיבים תזונתיים: 1 גרם

>>עוד גרסאות בריאות למאכלים אהובים

>> כמה קלוריות אתם אוכלים? בדקו במחשבון התזונה הגדול