תבשיל הבולונז, שבו משתמשים בבשר טחון, מפריש נוזלים רבים, ובמיוחד אם אתם משתמשים בבשר קפוא שאותו הפשרתם. כדי להשיג טעם איכותי בתבשיל הבולונז אני ממליץ להקפיד לבשל את הבשר בסבלנות עד שכל הנוזלים שהופרשו יתאדו, כך שטעמו יתחזק ויודגש.

לגיוון ניתן לחתוך את הפלפלים הקלויים לקוביות במקום להעביר אותם במעבד מזון. כך הם משתלבים בתבשיל בצורה מעניינת במיוחד.

מרכיבים (ל-8 מנות, כאשר מנה = 1.5 כוסות)

  • 200 גרם ספגטי מקמח דורום מלא
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות בנות 1/2 ס"מ
  • 1/2 ק"ג נתח כתף בקר טרי, נקי משומן, טחון
  • 1/2 כפית מלח-ים אטלנטי
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 פלפלים אדומים בינוניים קלויים, מקולפים ונקיים מגרעינים
  • 1 חציל בינוני קלוי, מקולף וקצוץ
  • 4 עגבניות בינוניות קלופות, נקיות מגרעינים, חתוכות לקוביות בנות 1 ס"מ
  • 1 צרור (50 גרם) בזיליקום קצוץ

הוראות הכנה

1. בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן, סננו והעבירו לקערה.

2. חממו את שמן הזית במחבת גדולה על להבה בינונית וטגנו קלות את הבצל והשום כ-3 דקות עד הזהבה.

3. העבירו ללהבה גבוהה, הוסיפו את הגזר והבשר למחבת, תבלו במלח ובפלפל וצרבו כ-3 דקות מכל הצדדים.

4. העבירו ללהבה נמוכה ובשלו כ-45 דקות עד אידוי כל הנוזלים.

5. בינתיים טחנו את הפלפלים במעבד מזון והוסיפו אותם ואת החציל הקלוי למחבת.

6. הוסיפו את העגבניות ובשלו עוד 10 דקות על להבה נמוכה. ערבבו מדי פעם.

7. הוסיפו את הבזיליקום ותקנו תיבול בעזרת מלח ופלפל.

8. שימו את הפסטה בכלי הגשה אישיים וצקו מעל את הרוטב.

ערכים תזונתיים למנה

  • קלוריות: 260 קק"ל
  • פחמימות: 27 גרם
  • חלבון: 26 גרם
  • שומן: 5 גרם
  • שומן רווי: 2 גרם
  • כולסטרול: 50 מ"ג
  • סיבים תזונתיים: 3 גרם
  • נתרן: 200 מ"ג

>> הבולונז המושלם

>> לעוד מתכונים בריאים

>> לכל המתכונים הדיאטטים

>> כמה קלוריות יש באוכל שלכם? בדקו במחשבון התזונה הגדול

  • מתוך הספר "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק, בהוצאת פן וידיעות ספרים