נעמי כהן-דוד ויפה שיר-רז

סטודנטים רבים גילו כבר מזמן שהדבר הכי בעייתי בתואר הוא לא המבחנים הרבים ולא המרצים המשעממים, אלא הרעב המתמיד שמכרסם בהם מהרגע שהמרצה הראשון נכנס לכיתה ופותח את פיו. תוסיפו לזה את הקור העז, והנה לכם מתכון בטוח לכמה קילוגרמים מיותרים בהחלט. איך מתמודדים עם זה?
איילת נדיב, דיאטנית קלינית B.Sc ומנהלת מח' דיאטה רשת סטודיו C, מסבירה:

הסוד הוא לנשנש בחוכמה (צילום: שאטרסטוק)

1. אל תוותרו על ארוחת הבוקר: ארוחת בוקר חיונית לא רק כדי לאפשר לכם להתרכז טוב יותר בלימודים, אלא גם כבסיס לתחושת שובע לשעות ארוכות, בעיקר כאשר לא תמיד ידוע מתי תתאפשר הארוחה הבאה באותו היום.

2. נשנשו בריא: חייבים לנשנש במהלך הלימודים? העדיפו פירות (או מקסימום בייגלה), ותמיד הכינו לכם ירקות ופירות חתוכים לשעות הרעב במקום לאכול חטיפים רוויי שומן.

3. שתו מים: דאגו לבקבוק מים צמוד (ושתו ממנו!).

4. אכלו ארוחה מזינה ביום: אם אתם אוכלים בקפטריה, בחרו במנות בריאות: דגנים מלאים (קינואה, אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה, כוסמת), סלטים טריים ומנות המבוססות על ירקות וקטניות (שעועית או ירקות מוקפצים / אנטיפסטי). כמו כן, ניתן להזמין סלט ירקות בתוספת ביצה או טונה או חזה עוף ולחם, כאשר הרטבים בצד, ולהעדיף רוטבי לייט. אפשר לקחת ארוחה מזינה גם בקופסת פלסטיק, אוכל ביתי מבושל מכיל פחות שמן מאוכל מבושל בקפיטריה. אם אינכם אוכלים בקפטריה, אכלו ארוחה חמה ומזינה בערב. אם אין לכם זמן לבשל, אכלו כריך (מלחם מלא) עם ביצה וירקות.

5. זוזו: השתדלו לשלב פעילות גופנית שעתיים־שלוש בשבוע (כן, גם במהלך יום הלימודים: למשל, עלו במדרגות במקום במעלית).

ביג NO NO! צ'יפס ורטבים משמינים (צילום: שאטרסטוק)

ובמסגרת פינתנו האהובה "עשו את החשבון שלכם" (או, אם תרצו, "איך לבאס את היום שלכם"), קבלו 5 מנות תמימות למראה אך בעלות משקל (תרתי משמע).

אולי עכשיו תחשבו פעמיים לפני שאתם מזמינים שניצל וצ'יפס (צילומים: שאטרסטוק)