כמו כל חבריה במשפחת הבצלים, הכרשה מכילה תרכובות גופרית (שמעניקות לה את הריח האופייני). תרכובות אלה ידועות כנוגדות פעילות וירוסים וחיידקים ומגינות על הגוף מפני מחלות החורף. מעבר לכך היא עשירה בברזל ובחומצה פולית התורמים למניעת אנמיה (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית ומטפלת ברפואה סינית)

עוד מתכונים דיאטטים

>> איך מבריאים מנות אהובות?

>> פשטידת כרשה וגבינות דיאטטית

>> קציצות כרשה

המרכיבים (ל-4 מנות)

  • 500 גרם שעועית ירוקה שטוחה, נקייה מקצוות וחתוכה ל־3 רצועות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרשה, החלק הלבן בלבד, פרוסה
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון, פרוסות (250 גרם)
  • 2 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה

‭.1‬ ממלאים סיר במים, מוסיפים מעט מלח ומרתיחים. מבשלים את השעועית במים הרותחים במשך ארבע דקות ומסננים.

‭.2‬ מחממים במחבת גדולה ועמוקה את השמן, מוסיפים את הכרשה ומטגנים עד שהיא מזהיבה. מוסיפים את השום והפטריות, ומטגנים ‭3-2‬ דקות. מוסיפים את השעועית הירוקה, ומטגנים יחד עוד שתי דקות. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלח פל. מערבבים ומגישים חם.

קלוריות למנה: 114