המאפינס שלפניכם הם נטולי סוכר, מנצלים את הבננות הרכות (אבל לא המשחירות) ששוכבות אצלכם בבית ובבסיסם קמח כוסמין מלא. התוצאה היא מאפה מתוק, טעים ועשיר בסיבים תזונתיים. זמן ההכנה לא עולה על חמש דקות, והלכלוך זניח: קערה, כף ומוט של הבלנדר.

עוד מתכונים בהבראת מתכונים :

אני ממליצה לאפות מאפינס בתבניות סיליקון בודדות ולא במנג'טים של נייר. באלה תמיד נדבקים סיבי הנייר או שנקרעת להם הדופן בכל פעם שמנסים להפריד בין הנייר ובין המאפה.

אפשר עם קמח חיטה מלא, אפשר להקפיא, אפשר לחמם במיקרו, אפשר עם קינמון ואפשר בלי. אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס ואפשר גם אגוזי מלך או פקאן. אפשר שקדים, אפשר צימוקים או חמוציות ואפשר גם להוסיף כף קקאו או אבקת חרובים. אתם יכולים גם להכין מיני מאפינס (24 יחידות), לצפות עם מעט סילאן ולפזר גם קוקוס. מה עוד אפשר לבקש?

מרכיבים למאפינס בננות ותמרים (12 יח')

  • 2 בננות
  • 8 תמרי מג'הול ללא החרצנים
  • ½ כפית סוכר וניל אמיתי
  • ¼ כפית קינמון
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית סודה לשתיה

הוראות הכנה

1. טוחנים עם בלנדר מוט את הבננות, התמרים, סוכר הווניל, הקינמון ושתי הביצים, עד היווצרות קציפה אוורירית.

2. מוסיפים בבחישה את השמן.

3. מאווררים את הקמח עם מסננת דקה מעל הבלילה ומוסיפים לקמח את אבקת אפייה וסודה לשתיה, בוחשים עם כף מעט ככל האפשר.

4. מחלקים ל 12 יחידות מאפינס ואופים ב 180 מעלות, 20 – 25 דקות.

5. ניתן לקשט עם אבקת סוכר.

גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא

>> למתכונים נוספים בהבראת מתכונים