מערכת מנטה

רונית פנסו מגישה: מרק חרירה (6 מנות)

צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ'

החומרים ל-6 מנות:
2 עגבניות בינוניות
6 כוסות מים או ציר ירקות
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ גס
1 כוס פולי חומוס שהושרו לילה וסוננו (או קפואים שהופשרו) ‭
1/2 כוס עדשים אדומות
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם ‭
1/2‬ כפית קינמון טחון
1/2 כפית כורכום טחון
‭1/2‬ כפית ג'ינג'ר טחון
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות בינוניות
‭1/4‬ כוס אטריות דקות
1 ביצה טרופה
2 כפות מיץ לימון
‭1/2‬ צרור כוסברה טרייה קצוצה דק

אופן ההכנה:
‭.1‬ חורצים X בבסיס העגבניות. יוצקים עליהן מים רותחים ומשהים לדקה. מסננים ומקלפים. נפטרים מהגרעינים וחותכים לקוביות בגודל בינוני.

2. יוצקים את השמן לסיר. מוסיפים את הבצל ומאדים על להבה בינונית 1/2 דקות, עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את פולי החומוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה או עד שהפולים רכים.
‭.3‬ מוסיפים את העדשים, רסק העגבניות והעגבניות. מערבבים ומוסיפים את התבלינים והפלפל האדום. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות, או עד שהעדשים רכות.
4. מוסיפים את האטריות, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות או עד שהאטריות רכות.
‭.5‬ מערבבים את הביצה הטרופה עם מיץ הלימון. מוסיפים למרק החם ומערבבים כך שייווצרו ”חוטי” ביצה. מוסיפים את הכוסברה. מערבבים ומגישים חם, עם חצאי הלימון בצד.
גיוונים: במקום ביצה מסמיכים עם קמח או קורנפלור: מערבבים 3־4 כפות קמח במעט מים. הקמח מעבה את המרק ומעניק לו מרקם חלק
במקום אטריות מוסיפים אורז או תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות, 20 דקות לפני תום הבישול.

להגשה: חצאי לימון

טיפ:

לקיצור ההכנה, משתמשים בפולי חומוס משומרים ומסוננים. מוסיפים אותם יחד עם העדשים וכך "מדלגים" על שעה של בישול הפולים.

קארין גוטמן ממליצה: שלושה אירועים מצוינים לסופ"ש


4/11/2011
יריד בריאות:
במתחם יתקיימו פעילויות ספורט כמו אימוני אופניים, ספינינג ושחייה, שיעורי אירובי דאנס, פילאטיס, עיצוב דינאמי ומתיחות, ויינתנו הרצאות של מומחים בנושאי תזונה, פעילות גופנית, דיאטה ועוד.

06:00־16:00, מתחם דרך הכושר עם יאיר קרני, רוקח 123, רמת גן, ללא תשלום


4/11/2011
הורים למתבגרים?
בואו לאוניברסיטה להורים: סדרת הרצאות של טובי המומחים על אתגרי גיל ההתבגרות, הקשיים הרגשיים והחברתיים והכלים להתמודדות.

8:30־12:00, בית הספר לחינוך, אוניברסיטת תל אביב, 450 שקל ל־10 מפגשים, מדי חודש. להרשמה: 5372266־03. לפרטים נוספים, לחצו כאן


5/11/2011
הקפת הכנרת ה־34 באופניים: בואו להקיף את הכנרת בדיווש, לרשותכם חמישה מסלולים: שלושה מקצים לאופני כביש: 65 ק"מ, 31 ק"מ ו־10 ק"מ למשפחות, ושני מסלולים לאופני כביש: 16 ו־29 ק"מ.

6:00, צומת צמח, 70־350 שקל, להרשמה: 1-700-700-305. לפרטים נוספים, לחצו כאן

צילום: שאטרסטוק

דלי רום מאתגרת: הידעת?

שאלות:
1. בהתפתחות תינוקות, מה זה "רוקינג"?
2. מה זו "הבחלה"?
3. מהי "פפילומה"?
4. בלועזית קלנדולה ובעברית?
5. מה משותף למילים: מנזנילו, פיקואל, פישולין, לצינו, קורוניקי?
6. מהי תסמונת טורט?
7. בפינלנד, מולדת הסאונה, כמה סאונות יש ביחס לאוכלוסייה בממוצע?
8. מה ייצרו האחים יאקוצי?
9. מה מכיל יותר ויטמין C: קיווי או תפוז?
10. איפה בגוף האדם נמצאת חוליית הציר?

צילום: שאטרסטוק


תשובות:
1. עמידה על שש וניעות קדימה ואחורה.
2. הבשלה מלאכותית לפירות הנקטפים לפני מועד הבשלתם.
3. גידול שפיר על פני העור או על גבי קרום רירי. יבלות למשל הן סוג של פפילומה.
4. ציפורני חתול.
5. כולם זני זיתים להפקת שמן (ספרד, צרפת, איטליה ויוון).
6. הפרעה עצבית המתבטאת בביצוע פעולות לא רצוניות: טיקים, ניבולי פה, השלכת חפצים.
7. סאונה אחת למשפחה בממוצע.
8. את ה"ג'קוזי". האמריקאים עיוותו את שם החברה בבעלותם והמילה הפכה לשם גנרי של האמבט המפנק.
9. הקיווי בהפרש ניכר: מכיל 98 מ"ג ויטמין C ל-100 גרם לעומת כ-53 מ"ג שמכיל תפוז.
10. זו החוליה השנייה בעמוד השדרה. באה אחרי החוליה הראשונה, אטלס, שנושאת את הגולגולת ומחברת בינה ובין עמוד השדרה.