המנה שלפניכם אינה רק דיאטטית, אלא גם בריאה. הכרובית ידועה ביכולותיה להוריד את רמת הכולסטרול והשומנים בדם. בדומה לחברים אחרים כמו ברוקולי, כרוב וכרוב ניצנים, הכרובית מכילה חומרים פעילים דמויי אסטרוגן הנקראים פיטואסטרוגנים והממתנים עודפי הומורנים אצל נשים. בנוסף, הכרובית מכילה ויטמינים רבים כגון ויטמין C, ויטמין B, ויטמין A, ברזל וסידן.

מרכיבים (ל-8 מנות)

  • כרובית בינונית
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 3 כפות קמח מלא או קוואקר
  • 3 ביצים
  • 1 כף שמן קנולה
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • 2 שיני שום

הוראות הכנה

1. מפרקים את הכרובית לפרחים וחולטים במים או במיקרוגל. מועכים את הכרובית המבושלת למחית.

2. מוסיפים את הביצים והקמח למחית הכרובית, ומתבלים במלח ופלפל.

3. בינתיים מחממים מחבת עם כף שמן קנולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומאדים אותו עד שקיפות.

4. משמנים תבנית זכוכית, משטחים פנימה חצי מכמות הכרובית. מעל שופכים את הבצל ומכסים שוב בכרובית.

5. אופים בתנור בחום בינוני (כ-180 מעלות, תלוי בתנור) עד להשחמה.

ערכים תזונתיים (למנה)

אנרגיה: 100 קלוריות.

פחמימות: 7 גרם.

חלבונים: 2 גרם.

שומן: 0.6 גרם.

סיבים תזונתיים: 3 גרם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם