כרמל קרמן, עורכת מגזין מנטה

אחרי שקראתי החודש במנטה על הטרנד האקולוגי להסתפק במאה פריטים ולצמצם את הרגלי הצריכה, אמרתי לעצמי: תבדקי כמה בגדים תלויים, למשל, יש לך בארון. התשובה: 80 (לא כולל את מה שבכביסה). כשהתברר שיש לי גם 73 צלחות מנה עיקרית, לא כולל צלחות של הילדים, הפסקתי לספור. להגנתי אומר שלא קניתי 73 צלחות מנה עיקרית. את חלקן צברתי בדרכים שאימצתי כדי לשלוט בסכנה הכלכלית הכרוכה בתחביב היקר: אהבת חפצים. הרשו לי לשתף:

לי יש יותר. צילום: שאטרסטוק

1. אני משתדלת לערוך את רוב מסעות הקניות שלי בחנויות יד שנייה. בסניפים של רשת "ביגודית" של ויצ"ו בתל אביב, למשל, יש מבחר ענק המסודר בצורה נוחה, והמחירים נמוכים.

2. אני משתפת את החברים שלי בפייסבוק ב"מה לא קניתי היום". וכוונתי לכל מה שממש רציתי, דמיינתי שהוא שלי, אבל השארתי בחנות בכוח הבגרות הנפשית, מצב חשבון הבנק וההתחשבות בסביבה (אייפון, למשל, או צנצנת מהממת עם ברז להגשת לימונדה). אני מזמינה אתכם לשתף אותי במה לא קניתם היום, בעמוד הפייסבוק של מנטה.

3. גיליתי שכשאני שומרת במחשב תמונות של דברים יפים, אני חשה סיפוק כאילו הם אצלי בבית. ממליצה על האתרpintrest.comשמאפשר לשמור ולקטלג בקלות תמונות מכל אתר ברשת.

4. אני מארגנת מסיבות החלפות. חברים מביאים דברים שהם לא צריכים ולוקחים מאחרים מה שמוצא חן בעיניהם. את מה שנשאר - תורמים.

5. אני עורכת מכירות יד שנייה ביחד עם חברתי ענת. במכירה הראשונה מכרתי את כל הבגדים המיותרים בבית!

6. החברות שלי יודעות שמה שהן לא רוצות – כרמל תרצה. לא נעים לי להיות חמדנית, אבל הבגדים, הספרים, הצעצועים והרהיטים האיכותיים שקיבלתי במשך השנים שווים לי את אי הנעימות.

7. אני מחליפה באתר ההחלפות הישראלי המקסים allbo. מפרסמים את הפריטים שרוצים להחליף, בוחרים אצל אחרים, מגיעים להסכמה ושולחים בדואר, או נפגשים. החלפתי בשיטה הזאת הרבה בגדים, מראה ענקית, תרמוס וינטג'י, מלא ספרי ג'ינג'י לילדים ועוד, ועוד וגם פגשתי אנשים מקסימים.

8. וכפי שלמדתי במנטה, מעכשיו והלאה אני מתכוונת לשאול את עצמי: "האם אני באמת צריכה את זה", לפני שאני מוציאה את הארנק.

תקראו גם: איך ג'סי ארטינגטון נלחמת בטייקוני האופנה