סמדר כהן טרקל

גלית גיאת היא פריקית של בריאות. לא בהגזמה. בשנים האחרונות, כך סיפרה לנו בכתבה שמתפרסמת בגיליון מנטה של חודש יולי, היא משתדלת להקפיד על אורח חיים בריא ומטבח ביתי קרוב עד כמה שניתן לטבע. לאחרונה היא אף 'עלתה כיתה' והרחיבה את מאגר המתכונים שלה בסדנת בישול גורמה על פי שיטת קינגסטון (שיטה הדוגלת בין השאר על צריכת מזון בצורתו הטבעית תוך הימנעות משימוש בחומרים מעובדים), שהועברה על ידי חיה פיק.

מינימום תיבול, מקסימום טעם. צילום: יקי הלפרין

חומרי הגלם במטבח של גלית (לא ממש קשה לנחש), הם בעיקר ירקות ופירות אורגניים, מזונות מלאים כמו חיטה מלאה, קמח מלא. מעט מאוד תבלינים תמצאו אצלה. והארוחות טעימות אבל לא ממש מגוונות (וגם זה קשור לתפיסת עולמה).
רוצים הוכחה? נסו את המתכון שהיא אוהבת במיוחד: סלט קוסקוס עם זיתים שחורים, עגבניות ובלסמי, באדיבות חיה פיק.


סלט קוסקוס של גלית גיאת:


2 כוסות קוסקוס מלא
5 עגבניות בשלות מוצקות
1 כפית סוכר חום
1 כף חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
1 שן שום מעוכה
חופן עלי בזיליקום קצוצים
½ כוס זיתים שחורים אורגניים של נאות סמדר מגולענים וקצוצים
קמצוץ מלח ים

אופן ההכנה:
1. שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים עליו מים רותחים עד ס"מ מעל גובה פני הקוסקוס ומכסים את הקערה.
2. קוצצים את העגבניות בעזרת סכין חדה לקוביות קטנות.
3. שמים את העגבניות הקצוצות בקערה נפרדת ומוסיפים את קמצוץ המלח ואת החומץ ומשהים כ10 דקות.
4. מפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג עד שהוא אוורירי וטועמים.
הקוסקוס צריך להיות רך אך יבש ולא ספוג נוזלים.
5. מעבירים את העגבניות הקצוצות למסננת ומנקזים היטב את כל הנוזלים
ומוסיפים אותן לקערת הקוסקוס.
6. מוסיפים לקערה את שמן הזית, השום, הסוכר, הבזיליקום והזיתים השחורים.
מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.

הערה: אפשר להגיש עם קוביות גבינת פטה במליחות עדינה (ערבה של "נאות סמדר")
כדי להפיג את המליחות יש להשרות את גוש הגבינה במים מינרלים כשעה לפני ההגשה לפחות.