המתכון הבא הוא מחווה למנת קוקטייל מאוד לא בריאה משנות השמונים - פטריות מטוגנות ופריכות. ולמה נזכרנו בהן? כי יחסית לכמות המים האדירה שהן מכילות, הפטריות משביעות מאוד ובעלות ערך קלורי נמוך – מה שהופך אותן לידידותית מאוד לשומרי המשקל ולחטיף קייצי מעולה.

מכיוון שהפטריות מתנהגות כמו ספוג, וסופחות טעמים, לחות וגם שמן, נוותר על הטיגון ונעטוף את הפטריות בציפוי פירורים לאפייה. המתכון הבריא נותן לנו את הבשרניות והלחות עמוקת הטעמים של פטרייה חמה וציפוי פריך, אך לא שמנוני.

בזמן ציפוי הפטריות כדאי לעבוד עם כף ולא עם האצבעות, האצבעות "גונבות" את הציפוי מהפטריות ופירורי הלחם לא יידבקו באחידות. אז הקפידו ששכבת הביצה והקמח אחידה על פני הפטרייה בטרם היא עוברת בטרם תטבלו אותה בפירורים.

פטריות פריכות

המצרכים:

1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות

1 ביצה

1 כפית חרדל חלק

1 כף קמח מלא

מעט מלח

מעט טימין יבש

1 כוס פירורי לחם (עדיף מקמח מלא)

2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. מנקים את הפטריות משאריות מצע הגידול עם מגבת לחה. מערבבים בקערה את הביצה, החרדל, הקמח והתבלינים לבלילה אחידה.

2. מערבבים בקערה שנייה את פירורי הלחם עם שמן למעין "חול" רטוב.

3. טובלים כל פטרייה בנפרד בבלילה ומצפים אותה היטב בעזרת כף, מעבירים עם הכף בעדינות לפירורי הלחם, מהדקים היטב ומניחים בזהירות על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה.

3. אופים ב 200 מעלות, רצוי עם טורבו, עד השחמה. 20- 25 דק'.

מי בא למסיבת קוטג'? (צילום: דלית שחם )
מי בא למסיבת קוטג'? (צילום: דלית שחם )