הדייט הקבוע שלי התחיל באותה תחושת חגיגיות מוכרת. הוא אחז היטב בשיער ראשי, התבונן בכל ערימת השערות, ואז אמר את המשפט שגרם לי להתחיל להטיל ספק בכל מערכת היחסים שלנו: "קרן, את עובדת קשה מדי". שבשפת מעצבי השיער הכוונה היא: "קרן, יש כאן ממצאים לבנים". וכשמדובר בממצאים שכאלה, אני מתחילה להבין שהעניין רציני.
"שיער הראש הוא סמל", אמרתי לו בזקיפות קומה, רגע אחרי שסיים את מלאכתו. "הוא בעיקר סמל למתרחש בגופינו ובחיינו". ומי שלא חושב כך, כדאי שיקרא את השורות הבאות על מנת להפנים זאת ולדעת קצת יותר על המתחולל על ראשו.

.thinkstockphotos

כמה "עובדות סיניות" על שיער הראש שכדאי להכיר:

שיער הראש מבטא את העוצמה הפנימית הראשונית שיש לנו.

שערות הראש מייצגות את תמצית החיים הראשונית שזכינו בה עם הולדותנו. ראש עם שיער מלא מעיד על נוכחות נכונה של אותה תמצית החיים, הידלדלות השיער בגיל צעיר מעידה על היחלשות התמצית.
אנחנו מתחילים לגדל ממצאים לבנים בגיל מוקדם. משמע אנו כורעים תחת נטל החיים. הגוף מאבד מיכולתו להצמיח שיער באופן הנכון, והחומרים והאנזימים הדואגים לתת לצבע השיער את הגוון הנכון - מדלדלים.

השיער מתחיל לנהוג כאילו זו עונת הסתיו והנשירה ניכרת?

משמע אין לנו אספקה נאותה של דם לשם הזנה לשיער ראשנו. שכיחות התופעה מתרחשת בעיקר לאחר לידה אצל נשים, או לאחר שינויים משמעותיים בהפחתת משקל הגוף. שכיחות התופעה מתרחשת גם במצב של היעדרות דם בשל דימומים ואיבוד דם, או שהמכונה הפנימית שלנו אינה מייצרת דם כהלכה.

השיער מבריק?

משמע הריאות חזקות וחוסנו של הגוף שלנו מאוזן. מעולה.
טיפול יום יומי של סירוק והברשת השיער יוביל לתוצאות. מגע ההברשה והסירוק מעודד את האזור "לחיות". ערוצי מרידיאנים ואנרגיה מכסים את כל קרקפת הראש שלנו, וגירוי נכון וקבוע של ערוצים אלו יבטיח חיות, והנעה של דם ואנרגיה להזנת השיער.

איך מזינים ומחזקים את השיער?

בסין גדל צמח בשם HE SHOU WU ("מר ח’ה שחור השיער"). הצמח ידוע בהשפעתו על חיזוק רמת הדם בגוף, והנעתו לכיוון הראש לשם הזנת השיער, חיזוקו ובריאותו. במערב נעשה שימוש רב ושכיח בצמח זה לנשים ששיער ראשן בוגד בהן ומסרב להיות כתמול שלשום. תשאלו את הרוקח הסיני ותראו שהוא ידע בדיוק על מה אתן מדברות. כי עם ניסיון מוכח של אלפי שנים, קשה מאוד להתווכח.

ולסיום, אגדה סינית:

מספרים שהקיסר הסיני היה משלח את הנשים לשלות מעמקי הים את הפנינים. בכל פעם שהאישה היתה שולה פנינה, היא היתה שוזרת אותה בשערה, כך שבתום ליקוט הפנינים היתה האישה יוצאת ממעמקי הים כשראשה עטור באינספור פנינים. מהר מאוד הבינו הסינים כי נוכחות הפנינים בקרבת שיער הנשים תורמת רבות למראה מבריק וחיוני, ושיער ראשן האיכותי של נשות הפנינים היה נגזז לשם הכנת מכחולים איכותיים, באמצעותם נערכה כתיבה קליגרפית (כתיבה סינית מסורתית). מסורת זו השתמרה ועד היום נעשה שימוש באבקת פנינים לשם חיזוק והאדרת שיער ראשן של הנשים הסיניות.