עוגת דבש עם תה וצימוקים

עוגה שחווה'לה מלמד מקבוצת כנרת למדה להכין מאמה.

מרכיבים

תבנית בקוטר 28 ס"מ

  • 1 כוס (340 גרם) דבש
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים מופרדות
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) תה חזק מאוד
  • 1/2 כפית ציפורן
  • 3/4 כפית קינמון
  • 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 שקית (1 כפית) אבקת אפייה
  • 1/2 כוס (75 גרם) צימוקים מעורבבים עם מעט קמח
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את הדבש, 3/4 כוס מהסוכר והחלמונים. מוסיפים את השמן, התה, הציפורן והקינמון, ומערבבים.
  3. מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס הסוכר הנותרת, עד לקבלת קצף יציב ומבריק, אבל גמיש. מקפלים את הקצף לתערובת הדבש.
  4. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה. מקפלים בהדרגה לתוך תערובת עוגת הדבש.
  5. מקפלים לתוך התערובת גם את הצימוקים.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עוגת דבש עם קפה (צילום: אסנת לסטר)
עוגת דבש עם קפה (צילום: אסנת לסטר)

עוגת דבש עם קפה

מתכון של רותי זערור מעפולה.

מרכיבים

תבנית בקוטר 28 ס"מ

  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס (170 גרם) דבש
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 כוס (240 מ"ל) קפה מוכן
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות.
  2. מערבבים את הסוכר, סוכר הווניל ואבקת האפייה.
  3. מקציפים את החלבונים. כשמתחיל להיווצר מוסיפים בהדרגה את תערובת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב, אבל גמיש.
  4. מערבבים את החלמונים עם הדבש והשמן. מוסיפים לתערובת, תוך ערבוב ולסירוגין, את הקפה והקמח.
  5. מוסיפים גם את הקינמון, הציפורן והסודה לשתייה ומערבבים.
  6. מקפלים לתערובת את קצף החלבונים.
  7. מעבירים את תערובת עוגת הדבש לתבנית משומנת ואופים בחלקו התחתון של התנור כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה (צילום: אסנת לסטר)
עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה (צילום: אסנת לסטר)

עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה

מתכון של רוח'לה קרויטורו מחדרה.

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

  • 3 תפוחים מגוררים גס
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס (150 גרם) צימוקים
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מערבבים בקערה את התפוחים, הסוכר, הביצים והשמן.
  3. מערבבים בנפרד את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון והצימוקים. מוסיפים לקערת התפוחים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. משטחים את התערובת בתבנית ואופים 60-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע