לפעמים לא צריך להגיד יותר מדי, מספיקים משפט או שניים. הסלט הזה הוא המקבילה הקולינרית של זה: כמה מרכיבים שכיחים, ויש לכם סלט מוצלח מאוד. הוא מושלם כתוספת (במיוחד לעל האש), כנשנוש בריא ואפילו כרוטב לפסטה. וההכנה? אין יותר קל מזה.

  • עוד מתכונים פשוטים ומצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, "Simply Gourmet". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

כ-4 מנות

  • 4 חצילים בינוניים
  • 2 פלפלים אדומים
  • חופן פטרוזיליה ו/או כוסברה
  • 2 שיני שום
  • 200 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) עגבניות מרוסקות, טריות או משומרות
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כף חומץ בן יין
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה

  • קוביות גבינת פטה
  • אגוזי מלך חצויים

אופן ההכנה

  1. קולים את החצילים והפלפלים בתנור או על אש גלויה. בתנור: מחממים את התנור לחום המרבי. קולים את הפלפלים כ-15 דקות ואת החצילים כ-40 דקות, עד שהם מתרככים וקליפתם נחרכת. על האש: קולים את הפלפלים כמה דקות ואת החצילים כ-15 דקות, עד שהם מתרככים וקליפתם נחרכת. מסובבים את הירקות מדי פעם.
  2. מעבירים את הפלפלים לקערה ומכסים בניילון נצמד. חוצים את החצילים ומניחים במסננת כשהצד החתוך פונה כלפי מטה, לניקוז הנוזלים. ממתינים 15-10 דקות.
  3. קוצצים את הפטרוזיליה ו/או הכוסברה, כותשים את שיני השום ומעבירים לקערה. מוסיפים גם את העגבניות המרוסקות.
  4. מוציאים את בשר החציל בעזרת כף, קוצצים אותו ומעבירים לקערה עם העגבניות.
  5. מקלפים את הפלפלים, קוצצים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
  6. מתבלים בשמן הזית, החומץ, הפפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  7. לפני ההגשה כדאי לפזר על הסלט קוביות גבינת פטה ואגוזי מלך טבעיים.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק