לפעמים לא צריך להגיד יותר מדי, מספיקים משפט או שניים. הסלט הזה הוא המקבילה הקולינרית של זה: כמה מרכיבים שכיחים, ויש לכם סלט מוצלח מאוד. הוא מושלם כתוספת (במיוחד לעל האש), כנשנוש בריא ואפילו כרוטב לפסטה. וההכנה? אין יותר קל מזה.
- עוד מתכונים פשוטים ומצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, "Simply Gourmet". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
כ-4 מנות
- 4 חצילים בינוניים
- 2 פלפלים אדומים
- חופן פטרוזיליה ו/או כוסברה
- 2 שיני שום
- 200 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) עגבניות מרוסקות, טריות או משומרות
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 כף חומץ בן יין
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
להגשה
- קוביות גבינת פטה
- אגוזי מלך חצויים
אופן ההכנה
- קולים את החצילים והפלפלים בתנור או על אש גלויה. בתנור: מחממים את התנור לחום המרבי. קולים את הפלפלים כ-15 דקות ואת החצילים כ-40 דקות, עד שהם מתרככים וקליפתם נחרכת. על האש: קולים את הפלפלים כמה דקות ואת החצילים כ-15 דקות, עד שהם מתרככים וקליפתם נחרכת. מסובבים את הירקות מדי פעם.
- מעבירים את הפלפלים לקערה ומכסים בניילון נצמד. חוצים את החצילים ומניחים במסננת כשהצד החתוך פונה כלפי מטה, לניקוז הנוזלים. ממתינים 15-10 דקות.
- קוצצים את הפטרוזיליה ו/או הכוסברה, כותשים את שיני השום ומעבירים לקערה. מוסיפים גם את העגבניות המרוסקות.
- מוציאים את בשר החציל בעזרת כף, קוצצים אותו ומעבירים לקערה עם העגבניות.
- מקלפים את הפלפלים, קוצצים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
- מתבלים בשמן הזית, החומץ, הפפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- לפני ההגשה כדאי לפזר על הסלט קוביות גבינת פטה ואגוזי מלך טבעיים.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק