זה היה בקיץ 1964. כיום זה אולי נשמע תמים, אבל לנו זה היה ברור: כשאתה מוצא משהו שאינו שייך לך אתה מוסר אותו למשטרה, ואם תוך שלושה חודשים לא הגיע אף אחד לבקש את האבדה – היא שלך.

כך קרה שכשקמתי לארוז את חפצי וללכת הביתה אחרי יום בים הבחנתי בזוג כפכפי עץ מבצבצים מתוך החול הלבן. זו היתה שעת ערב מוקדמת והחוף התרוקן והלך ממתרחצים. הסתכלתי סביבי ולא ראיתי אף אחד קרוב. הרמתי את המציאה ובחנתי אותה מקרוב. אלה היו בדיוק הכפכפים שרציתי, עם סוליית עץ שמוחזקת ברצועת עור לבנה. משהו שההורים לא היו קונים לי כי "זה לא נעליים ולא סנדלים, אז למה צריך אותם באמת?"

למחרת התייצבתי במשטרת נתניה ובידי הכפכפים. השוטר שקיבל אותי סימן לי לבוא אחריו לחדרו, שם התחיל רושם את כל פרטי ה"אירוע": המקום, היום והשעה שבהם נמצאו הכפכפים, מי היה אתי ומה עשיתי אתם מהרגע שמצאתי אותם. לסיום הוא חיבר לכפכפים חוט עם מספר, נתן לי קבלה על ההפקדה והסביר לי את מה שכבר ידעתי: עלי לחכות שלושה חודשים ואפילו לא יום אחד פחות, ורק אם לא יימצא דורש לכפכפים אוכל לקבל עליהם בעלות.

ספרתי את הימים בתקווה שאף אחד לא יבוא לחפש אחריהם.

אחרי שלושה חודשים ויום התייצבתי עם הפתק במשטרה, מתפללת לראות את הכפכפים המיוחלים. השוטר לקח ממני את הפתק, נכנס לחדר צדדי ויצא משם עם הכפכפים בידיו. הייתי בשמים. מיד חלצתי את סנדלי ונכנסתי לתוך הכפכפים. את הדרך הביתה רקדתי על הכפכפים.

מאותו יום הכפכפים האלה כאילו דבקו לכפות רגלי. הלכתי אתם בבוקר ויצאתי אתם בערב. את הבגדים החלפתי בהתאם למקום ולאירוע שאליו הלכתי, אבל תמיד נשארתי עם הכפכפים.

עכשיו אני כבר לא זוכרת מה קרה לכפכפים אחרי שהעור נקרע והסוליה השתפשפה. אבל כשאני מסתכלת באלבום התמונות מאותה תקופה לא קשה להבחין שבכל התמונות אני מצולמת עם הכפכפים שמצאתי בחוף הים בנתניה.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

המתנה מותחת של שלושה חודשים ויום. אסנת והכפכפים
המתנה מותחת של שלושה חודשים ויום. אסנת והכפכפים

עוגת שזיפים לימונית

מתכון של סימה סבן מבית שאן.

מרכיבים

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

  • 8 שזיפים אדומים, מגולענים וחצויים
  • 200 גרם חמאה רכה או מרגרינה בטעם חמאה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 1 כף מיץ לימון סחוט
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 6 ביצים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מתקינים במיקסר את המקצף. מקציפים יחד את החמאה, הסוכר, קליפת הלימון, מיץ הלימון ותמצית הווניל במשך 3-2 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך הקצפה - מחכים בכל פעם עד שהביצה הקודמת נבלעה בקציפה.

מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים אותם ידנית לתוך הקציפה – בכל פעם מוסיפים רק חלק מהקמח.

משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את תערובת העוגה. מסדרים על העוגה את חצאי השזיפים, כשצדם החתוך פונה כלפי מעלה, ומשקעים אותם מעט בתוך הבצק.

מערבבים את הסוכר החום עם הקינמון ומפזרים על העוגה.

אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגת השזיפים יוצא נקי.

עוגת שזיפים בחושה (צילום: אסנת לסטר)
עוגת שזיפים בחושה (צילום: אסנת לסטר)

עוגת שזיפים בחושה

מתכון של רחל אליאס מרמת ישי.

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

  • 16 שזיפים, מגולענים וחתוכים לקוביות
  • 3 כפות ברנדי
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפייה)
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 3 ביצים

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

משרים את השזיפים החתוכים בברנדי במשך 15-10 דקות.

מערבבים את כל המרכיבים, למעט השזיפים, עד שמתקבל בצק אחיד (חשוב לערבב כמה שפחות – עיבוד יפגע במרקם העוגה). מוסיפים את השזיפים עם הברנדי ומטמיעים אותם בבצק בכמה בחישות.

משמנים את התבנית ומשטחים בה את תערובת עוגת השזיפים.

אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגת השזיפים יוצא נקי.

עוגת שזיפים עם פירורים (צילום: אסנת לסטר)
עוגת שזיפים עם פירורים (צילום: אסנת לסטר)

עוגת שזיפים עם פירורים

מתכון של אהובה כהן מיבנאל.

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

לבצק
  • 200 גרם חמאה קרה או מרגרינה קרה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
  • 1 ביצה
  • 1 כף חלב קר או מים קרים

למלית
  • 3 כפות גדושות ריבה (רצוי שזיפים)
  • 1/2 ק"ג שזיפים מגולענים וחצויים

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. שמים במעבד המזון את החמאה, הסוכר והקמח. מעבדים קצרות, עד שמתקבלים פירורים.
  3. מוסיפים את הביצה והחלב (או המים) ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  4. שומרים בצד 1/4 מכמות הבצק, שתשמש לפירורים.
  5. משטחים את שאר הבצק בתבנית באמצעות הידיים, ומהדקים אותו לתחתית שלה ולדפנותיה.
  6. מורחים את הבצק בריבה ומניחים מעל את חצאי השזיפים, כשצדם החתוך פונה כלפי מעלה.
  7. מגררים את יתרת הבצק על השזיפים באמצעות פומפייה גסה.
  8. אופים כ-35 דקות, עד שעוגת השזיפים מזהיבה.

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע