מרכיבים

כ-20 יחידות

  • 3 קופסאות (100 גרם כ"א, לאחר סינון) טונה במים או בשמן
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 70 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כפית פלפל חריף קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  1. מסננים את הטונה מהשמן או מהמים ומעבירים לקערה. מפוררים אותה במזלג. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר כשעה.
  2. יוצרים מהעיסה קציצות עגולות בגודל של כדורי פלאפל.
  3. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את קציצות הטונה כ-3 דקות, עד שהן שחומות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

לא רוצים לטגן את קציצות הטונה?

  • מכינים קציצות שטוחות, ומטגנים טיגון ראשוני קצר בכף שמן. משלימים את ההכנה באפייה של 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

איך שומרים?

  • עד 3 ימים, במקרר.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק