כפר קטן בצפון איטליה. אישה מבוגרת עם ידיים של בשלנית - כאלה שלשו, ערבבו והכינו פסטה מאהבה כל החיים - מציעה לי בתנועות להכין איתה בצק. ישבנו בערב, מוקפות בפרחים ובמוזיקה איטלקית ישנה, והכנו פסטה שהיה לה טעם מיוחד.

בדרך חזרה לארץ המזוודה היתה כבדה יותר, מלאה בשקיות של פסטות בשלל צבעים וצורות. כשהגעתי הכנתי פסטה צבעונית שהזכירה לי את הפרחים באותו ערב באיטליה - עם המון ירקות צבעוניים וטוויסט ישראלי קטן ששדרג את הטעם.

  • עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

3-2 מנות

  • 500 גרם פסטה בכל צורה שאוהבים
  • 1 כוס שעועית ירוקה (אפשר קפואה)
  • 4 בצלים ירוקים
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • 3 כפות טחינה מעורבבות עם 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום או אורגנו, טריים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומניחים בצד.
  2. מבשלים את השעועית 10 דקות במים רותחים. מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מים קרים, להפסקת הבישול.
  3. קוצצים דק את החלק הלבן של הבצלים הירוקים. חותכים את הגבעולים למקטעים באורך 4 ס"מ לפחות.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה מאוד. מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק ואת העגבניות, ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את השום, הזיתים, השעועית מלח ופלפל, ומטגנים 5 דקות נוספות.
  5. מוסיפים 1/4 כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים בעזרת 2 כפות גדולות. מוסיפים את הטחינה המהולה במים ומבשלים כ-3 דקות נוספות, תוך ערבוב, עד שהנוזלים כמעט מתאדים לחלוטין.
  6. מסירים מהאש ומוסיפים את גבעולי הבצל הירוק ועלי הבזיליקום (או האורגנו).

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק