באדיבות שף קונדיטור עופר גל מ"בוטיק סנטרל".

מרכיבים

3 תבניות אינגליש קייק או 2 תבניות בקוטר 24 ס"מ

  • 150 גרם (1 כוס ועוד 3 כפות) קמח תפוחי אדמה
  • 30 גרם (1/4 כוס) קמח מצה
  • 50 גרם (1/3 כוס) קמח אורז (אם לא משיגים, אפשר להחליף בכמות נוספת של קמח תפוחי אדמה או בקורנפלור)
  • 50 גרם (2/3 כוס) שקדים טחונים
  • 50 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו כהה
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 200 גרם (1 מכל) שמנת חמוצה
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 2 כפות) חלב
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 2 כפות) שמן קנולה
  • 4 ביצים
  • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
  • 75 גרם (1/2 כוס) שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את תבניות האפייה.
  2. מערבבים בקערה את 3 סוגי הקמח, השקדים הטחונים, אבקת הקקאו ואבקת האפייה.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את השמנת החמוצה, השמנת המתוקה והחלב.
  4. ממיסים את השוקולד, החמאה והשמן במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד, החמאה והשמן בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  5. שמים את הביצים בקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד כמה דקות, עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
  6. מחליפים את מטרפת המיקסר בוו הגיטרה. מפעילים את המיקסר ומוסיפים, לסירוגין ובהדרגה, את השוקולד המומס, תערובת הקמח ותערובת השמנת. מערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  7. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים קלות.
  8. יוצקים את התערובת לתבניות ואופים כ-35 דקות, עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה.

גיוון: עוגות אישיות

  • אפשר להכין את העוגה גם בתבניות נייר חד-פעמיות בקוטר 8 ס"מ – יתקבלו כ-15 יחידות. את העוגות האישיות יש לאפות במשך כ-30 דקות בלבד.

טיפ לנמנעים מגלוטן

  • אנשים עם רגישות לגלוטן יכולים להחליף את קמח המצה בכמות זהה של קורנפלור ולהוסיף 3 גרם קסנטאן.