כמכורה לעוגות פרג אני מכינה את העוגה שלפניכם כבר שנים. היא עסיסית במיוחד ומכילה לצד הפרג גם שוקולד ואגוזים - עוד שני מרכיבים שאהובים עלי.

אפשר לעצב את העוגה כפי שעשיתי כאן או כיד הדמיון הטובה עליכם. ניתן כמובן גם להוסיף קישוטים, כמו קצפת או פירות פרוסים דק, אבל האמת היא שהעוגה כל כך עסיסית שאין צורך להוסיף לה דבר.

עצה חשובה לפני שמתחילים: אם אתם רוצים עוגה טעימה, השתמשו אך ורק בפרג טרי שנטחן מול עיניכם. ברגע שטוחנים את הפרג הוא מתחיל לאבד מטעמו, לכן הזדרזו להשתמש בו. בכל מקרה, לא מומלץ לקנות פרג טחון מוכן – יש סיכוי טוב שיהיה לו טעם מריר.

  • עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 50 גרם (1/3 כוס) צימוקים בהירים
  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזים קצוצים
  • 200 גרם פרג טחון טרי
  • 2 כפות שקדים מולבנים טחונים
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף ברנדי
  • 5 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר

לגנאש

  • 100 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו לפחות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. שמים בקערה את כל המרכיבים היבשים, למעט הסוכר. מוסיפים את הלימון, השמן והברנדי ומערבבים.
  3. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-8 דקות. מוסיפים כשליש מהקצף לקערת המרכיבים היבשים ובוחשים בעדינות לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים אותו לתוך התערובת.
  4. יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים. הקפידו שלא לאפות את העוגה יותר מדי, כדי שלא תתייבש.
  5. הגנאש: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים לקרם חלק.
  6. לאחר שהעוגה הצטננה מעט מחלצים אותה מהתבנית ויוצקים עליה את הגנאש. מטלטלים אותה בעדינות כדי שהקרם יתפזר על פניה באופן שווה.