עוגיות מדהימות שמכינים בדקות כשצריכים לארגן משהו זריז לאורחים או לחברים של הילדים שהגיעו לשחק - או סתם כשמתחשק משהו מתוק. צריך רק לערבב יחד שלושה מרכיבים שכמעט תמיד יש בבית (נוטלה, ביצים וקמח), ליצור כדורים ולאפות 15 דקות. מתקבלות עוגיות רכות וטעימות – ובמפתיע לא כל כך מתוקות.

  • אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג

מרכיבים

50-45 עוגיות

  • 1 כוס (240 מ"ל) נוטלה
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את כל המרכיבים במעבד המזון ומעבדים רק עד שמתקבל כדור בצק רך (חשוב לעבד כמה שפחות, כדי לא לפגוע בפריכות העוגיות). אפשר להכין את הבצק גם במיקסר ידני או במיקסר עם וו גיטרה - בשניות הראשונות הבצק ייראה כאילו הוא לא מתכוון להתאחד, אבל אז הכל יסתדר.
  3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס"מ ופוחסים אותם מעט (אם הבצק רך מדי ולא נוח לעבודה, מצננים אותו מעט במקרר). מניחים את העוגיות בתבנית – חשוב לשמור על מרחק ביניהן, כי הן יתפחו מעט באפייה.
  4. אופים כ-15 דקות ומצננים.