העולם מתחלק לשני חלקים: אלה שמטורפים על חצילים וכל השאר. אני מאלה שאוהבים חצילים, בכל צורה ובכל מצב. אבא שלי הוא זה שהשריש אצלי את האהבה המטורפת לחצילים כבר כשהייתי ילדה, ומאז שנינו חולקים אהבה וכבוד גדול לירק הזה (או שמא זהו פרי?) במסעדות אנחנו תמיד מזמינים מנות עם חצילים, ויש עשרות מתכונים מבוססי חצילים שהעברנו באדיקות זה לזה במשך השנים. לפניכם אחד המתכונים האלה, שהיופי שלו (מלבד הטעם, כמובן) הוא שאינו מסובך. הבצק קל ומהיר הכנה, ואינו דורש שימוש במעבד מזון או במיקסר – וגם לא מנוחה במקרר.
  • עוד מתכונים טעימים של מיכל מעוז נחום - בבלוג שלה, "בלבוסטה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג.

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

למלית
  • 3 חצילים בינוניים או 2 חצילים גדולים
  • 1 ביצה
  • 1/2 קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 1/2 קופסה (125 גרם) קוטג'
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
לבצק
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 3 כוסות (450 גרם) קמח
  • 20 גרם חמאה

אופן ההכנה

המלית
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. עוטפים את החצילים בנייר אלומיניום, מניחים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהם מתרככים. מצננים מעט.
  3. חוצים את החצילים, מוציאים את תוכנם למסננת צפופה ומניחים ל-60-30 דקות, להגרת נוזלים מיותרים (כך שהמלית לא תהיה מיימית).
  4. קוצצים את בשר החצילים בסכין ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
הבצק
  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  2. שמים בסיר את השמן, המים והמלח ומביאים לרתיחה.
  3. מורידים מהאש, מוסיפים את הקמח והחמאה ומערבבים באמצעות כף עד שהמרכיבים פחות או יותר מתאחדים. מעבירים למשטח עבודה ולשים לבצק אחיד.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
  5. מרדדים את שני חלקי הבצק לשני עיגולים בקוטר גדול מעט יותר מזה של התבנית. מניחים בתבנית את אחד העיגולים ומהדקים לתחתית ולדפנות.
  6. יוצקים את המלית על הבצק. מכסים בעיגול הבצק השני ותוחבים את שוליו בין המלית לדפנות התבנית. אם רוצים להשקיע, חותכים קודם את העיגול לרצועות ומניחים אותן על המלית בדוגמת שתי וערב (כמו בתמונה).
  7. אופים כ-50 דקות, עד שהקיש מזהיב והמלית יציבה (בודקים באמצעות קיסם).

טיפים וגיוונים

  • בעיני הפשטידה מעולה במיוחד כמה שעות אחרי האפייה, ואפילו למחרת, כשכל הטעמים מתאחדים.
  • לא אוהבים חצילים? (אתם נורמלים?!) אפשר להחליף אותם בפירה בטטה, זוקיני קלוי וקצוץ, כרשה מאודה, פלפל קלוי או ברוקולי מבושל.
  • איך בוחרים חצילים? מומלץ לבחור חצילים חלקים, מבריקים ומוצקים, שהגבעול שלהם עדיין ירוק. חשוב שהם יהיו קלים ביחס לגודלם – כך יש סיכוי טוב יותר שבשרם יהיה לבן, מוצק ונקי מעודפי נוזלים וזרעים. עדיף גם לבחור בחצילים בגודל זהה (רצוי שיהיו בינוניים).
  • איך שומרים את החצילים? חצילים לא אוהבים מקרר: הם מאבדים שם את מרקמם המוצק, את הטעם ואת הגוון. בחורף אין בעיה לאחסן חצילים בטמפרטורת החדר במשך זמן רב יחסית. בקיץ הם יחזיקו רק יומיים-שלושה.