מרכיבים

4-3 מנות

  • 1 חזה עוף ("פרפר")
  • 150 גרם ארטישוק ירושלמי
  • 500 גרם פסטה (רצוי פטוצ'יני)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • 10 שיני שום פרוסות
  • עלים קצוצים מ-1/2 צרור בזיליקום או פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל 1X1 ס"מ. קולפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לקוביות קטנות.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  3. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים את שמן הזית במחבת כבדה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומטגנים כמה דקות, עד לריכוך.
  4. מוסיפים למחבת את חזות העוף, מגבירים את הלהבה למקסימום, מוסיפים את השום ומטגנים עד שהעוף מוכן והופך ללבן.
  5. מוסיפים את הבזיליקום (או הפטרוזיליה), מלח ופלפל, מערבבים ומורידים מהאש.
  6. מוסיפים את הרוטב לפסטה המסוננת ומגישים מיד.

  • מתכון של שף ניר צוק, באדיבות מותג העוף הטבעי "משק ארצי"