מרכיבים
4-3 מנות
- 1 חזה עוף ("פרפר")
- 150 גרם ארטישוק ירושלמי
- 500 גרם פסטה (רצוי פטוצ'יני)
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
- 10 שיני שום פרוסות
- עלים קצוצים מ-1/2 צרור בזיליקום או פטרוזיליה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל 1X1 ס"מ. קולפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לקוביות קטנות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים את שמן הזית במחבת כבדה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומטגנים כמה דקות, עד לריכוך.
- מוסיפים למחבת את חזות העוף, מגבירים את הלהבה למקסימום, מוסיפים את השום ומטגנים עד שהעוף מוכן והופך ללבן.
- מוסיפים את הבזיליקום (או הפטרוזיליה), מלח ופלפל, מערבבים ומורידים מהאש.
- מוסיפים את הרוטב לפסטה המסוננת ומגישים מיד.
- מתכון של שף ניר צוק, באדיבות מותג העוף הטבעי "משק ארצי"