מתכון של פלג בכור מחוקוק.
מרכיבים
8-6 מנות
- 1/2 ק"ג גזר, חתוך גס
- 1/2 ק"ג בטטה, חתוכה גס
- 1/2 ק"ג דלעת, חתוכה גס
- 1/2 עד 1 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
- 100 גרם פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה
- שמים את הירקות בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהירקות רכים מאוד.
- מוסיפים את אגוז המוסקט ומבשלים עוד דקה.
- מסננים את הירקות מהנוזלים (שומרים את הנוזלים בצד).
- מחזירים את הירקות לסיר ומרסקים אותם בעזרת בלנדר מוט, תוך הוספת חלק ממי הבישול, עד שמתקבל מרק סמיך וחלק.
- מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים.
- מעבירים את המרק לקעריות ומקשטים בפיסטוקים טחונים.