שמונה שנים קיימת בעיר התחתית בחיפה מסעדת הנמל 24 של השף רן ראש ושותפו גיא אביטל. סגנון המטבח הוא צרפתי-איטלקי ושיטות הבישול צרפתיות.

מראה המקום והאווירה מייחדים אותו. הנמל 24 שוכנת בבניין שנבנה ב-1948 ושימש בעבר מחסן תבואה ומחסן לרהיטים עתיקים ממזרח אירופה. כמסעדה, המבנה יוצא דופן בחלוקתו הפנימית: חלל מרכזי המעוצב כפיאצה איטלקית, חדר לשני סועדים, חדר לארבעה, מרתף יין לשישה, חדר משפחתי ל-12 איש ולאונג' ובו סלון וספות לעשרה אורחים.

ההשראה של בעלי המסעדה, הם טוענים, הגיעה בעת ההקמה רק מהמבנה המקורי ומההיסטוריה שלו.

המנות המיוחדות והמבוקשות בתפריט הן מנות בשרים וירקות שעברו בישול בוואקום. צוות העובדים, לעומת זאת, אוהב במיוחד את מרק קרם הבצלים. חומרי הגלם החביבים ביותר על השף הם דגים טריים וירקות עונתיים.

המטבח של המסעדה פתוח חלקית: יש נקודה אחת שממנה נשקף המטבח כולו, מבעד לחלונו, לעיני המבקרים.

22 שולחנות יש במסעדה, ובמלואה היא מכילה כ-80 סועדים בו זמנית. מקום הישיבה המוזמן ביותר הוא, באופן לא מפתיע, החדר הזוגי.

פס הקול שמלווה את הארוחות בנמל 24 כולל ג'ז רך ומוזיקת בארוק.

אגב פס קול, כששואלים את הבעלים את מי היו שמחים לארח במסעדה, התשובה הכנה והמפתיעה היא המוזיקאי עידן רייכל.

ואם יכלו לפתוח סניף של הנמל 24 בכל מקום שהיו רוצים עלי אדמות, הבחירה הייתה נופלת על אזור כפרי באיטליה. סביבות ורונה, אולי.

  • הנמל 24, הנמל 24, חיפה . טל': 04-8628899‏