באחד האתרים הנעימים בירושלים, שכונת נחלת שבעה הציורית, שוכנת כבר 22 שנה - עידן ועידנים במושגים של מסעדות בישראל – מסעדת קבלייר.

השם מבטא את רוח המקום. קו המטבח צרפתי קלאסי, ואלמנטים מודרניים מתגנבים לתוכו מדי פעם. בירושלים, אומרים אנשי קבלייר בביטחון, אין עוד קלאסיקה מסוג זה.

מקורות ההשראה של דידי בנארוש, המקים והיוצר של קבלייר, הם מסעדות מכוכבות-מישלן מצרפת, דוגמת Troisgros, ונובו הניו יורקית, בהן השתלם. לא מפתיע, על רקע זה, שהמנה האהובה ביותר על באי המסעדה הקבועים היא טורנדו רוסיני – נתח פילה מיניון ואסקלופ כבד אווז ברוטב מדירה ושמן כמהין. וכשהצוות יושב לאכול, הוא מעדיף סשימי טונה.

המטבח, ברוח הקלאסיקה הצרפתית, אינו פתוח. אם תציצו פנימה, תגלו שחומר הגלם החביב על המטבח הזה הוא פילה עגל משובח.

במקום 13 שולחנות בסך הכל, ומספר הסועדים המרבי בערב נתון הוא 50. מקום הישיבה הנחשק והמוזמן ביותר הוא שולחן 6 – שולחן זוגי הסמוך לחלון ומשקיף אל סמטה פסטורלית בנחלת שבעה. מוזיקת הרקע שקטה ורגועה – צרפתית, ספרדית, ג'אז.

לא מעט אורחים מפורסמים פקדו את המסעדה. בשנה-שנתיים האחרונות, לדוגמה, היו שם, בין השאר, ברברה סטרייסנד, ג'יי לנו ובונו.

עם זאת, כששואלים את אנשי קבלייר את מי היו חולמים להאכיל, התשובה מרחפת בטבעיות לפסגות הקולניריה: השף הצרפתי ז'ואל רובושון.

איפה, אם כך, היו פותחים סניף של המסעדה, בהנחה שכל היקום פרוש לפניהם? תתפלאו. בתל אביב.

  • קבלייר, בן סירא 1, ירושלים. טל': 073-7585636