על הגבעה הגבוהה ביותר במושב בני ציון שבשרון יושבת כבר ארבע שנים מסעדת גוז' ודניאל, שמגדירה עצמה ביסטרו כפרי איטלקי-צרפתי.

ייחודו של המקום, המעוצב בחומרים טבעיים (עץ, אבן ופליז) באווירה המיוחדת שמשרה הסביבה. רוב אזור השרון, כולל פרדסים ומטעים, פרוש לעיני הסועדים. מתחת למסעדה משתרע שטח בן שמונה דונמים ובו גידולים חקלאיים המשמשים את המטבח: עגבניות, מלונים, צמחי תבלין ועצי ליים.

מקור ההשראה של גוז' ודניאל, באופן מתבקש כמעט, הוא טוסקנה. הדברים אמורים גם לגבי הקו הקולינרי: "פשוט, טעים, טרי ושמח".

המנה הפופולרית ביותר בתפריט היא סלט גוז' ודניאל, ובו מבחר ירקות שורש טריים (סלק, סלרי, שומר ועוד) קצוצים דק, ברוטב הדרים. צוות המסעדה מחבב במיוחד את האווז קונפי.

חומרי גלם דומיננטיים במטבח (הפתוח לגמרי, אגב) הם תות שדה טרי מרמת השרון וקייל הגדל בשטח שמתחת למסעדה.

30 שולחנות מונה המסעדה ומספר הסועדים המרבי ברגע נתון מגיע ל-180 בחורף ול-220 בקיץ. אזור הישיבה המבוקש ביותר הוא זה הכולל חמישה שולחנות הסמוכים למעקה המרפסת.

פס הקול המתנגן במקום מתחלף לאורך היום. בבוקר זו מוזיקה ישראלית ותיקה, בצהריים איטלקית לסוגיה ובערב קאברים לשירים לועזיים מכל העולם.

אורח הפנטזיות של אנשי גוז' ודניאל הוא השף הבריטי ג'יימי אוליבר. לעומת זאת, לגבי פתיחת סניף בכל מקום שהוא עלי אדמות, אין להם פנטזיות. "אי אפשר לשחזר. הדבר הזה הוא חד פעמי", הם אומרים בגאווה.

  • גוז' ודניאל, רחוב אנשי בראשית, מושב בני ציון. טל': 09-7714122