המרכיבים:

  • חבילת פסטה (פטוצ'יני) איכותית, שמבשלים לפי הוראות היצרן שעל גבי האריזה
  • 1 קופסה של סרדינים כבושים, איכותיים, שמסננים וקוצצים דק
  • 10 עגבניות חלוטות או 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות (עדיפות לתוצרת איטליה)
  • בצל לבן שלם, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • צרור בזיליקום
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • גבינת כדורי מוצרלה קטנים של "משק צוריאל"

ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום והעגבניות ומבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות. לאחר מכן טוחנים את הרוטב לקבלת מרקם חלק ומערבבים אותו עם הפסטה המבושלת והסרדינים.

2. מחלקים לצלחות, ובכל צלחת מניחים מלמעלה 5 כדורי מוצרלה, ושני עלי בזיליקום ליד כל כדור מוצרלה. מגישים חם. בתיאבון.

  • אונו, ויצמן 2, תל אביב. טל': 03-6932005
  • כלים: באדיבות בלו בנדנה