המסלול המקצועי של השף אייל לביא לא היה שגרתי. הוא היה מדריך בחברה להגנת הטבע ואחר כך למד מנהל בתי מלון בבית הספר תדמור. במסגרת הלימודים השתלם גם בטבחות. במקביל, עבד כטבח במסעדות איטלקיות, עד שבשלב מסוים התגלגל למסעדת הבית הירוק ברמת אביב, שם עבד תחת השף צחי בוקששתר. בנקודה זו חל מפנה בסגנון הבישול שלו והוא פנה לכיוון הדגים ופירות הים.

לביא, כבר 25 שנים בתחום, מספר על התחנות המרכזיות שעבר כשף: מסעדות כ-בר פירות ים בהרצליה, פסטיס בשדרות רוטשילד ובשנים האחרונות רוקח 73 בתל אביב, ושתי מסעדות רוקח נוספות בנמלי תל אביב ויפו.

הוא מגדיר את הסגנון שלו צרפתי ים-תיכוני, עם דגש על מטבח ביסטרו המזגזג בין ביסטרו קלאסי לביסטרו עילי. המנות המפורסמות ביותר של לביא הן בויאבז וביסק סרטנים. ובאופן מתבקש, חומר הגלם הקרוב ללבו (ולידיו) הוא דגי ים טריים.

סועדים רבים וטובים, חלקם ידועים ומוכרים, מגיעים לרוקח 73. אבל לביא טוען – וקל להאמין לו – שלא מעניין אותו אם האורח סלב או אדם מהשורה. "הייתי מת שברד פיט יבוא", הוא מודה – "אבל רק כי זה יפוצץ את המסעדה לכמה שנים".

השף חושף שהסועדים הכי מרגשים עבורו הם דווקא זוגות צעירים, שעבורם בילוי במסעדה אנינה הוא לא דבר שגרתי או מובן מאליו. צפייה באורחים כאלה, ובהנאה שלהם, היא העונג הגדול של לביא בעבודה.

  • רוקח 73, שדרות רוקח 73, תל אביב. טל': 03-7448844