השף העילי שאול בן אדרת, החולש על ארבע מסעדות מצליחות בישראל ומשלב בסגנונו מטבחים שונים ואינסוף חומרי גלם, אומר שהוא יכול לבשל כל דבר. ואז הוא נזכר ומתקן: לא כל דבר. למסעדה התל אביבית האופנתית שלו, התרנגול הכחול, וגם למקומות האחרים בבעלותו, הוא לא מכניס בשר חזיר. וזו החלטה עקרונית.

ההחלטה מעניינת במיוחד על רקע העובדה שהמסעדות של בן אדרת אינן כשרות. המוטיבציה לקו הלבן שמתח הגיעה משני מקורות. "האחים שלי דתיים", הוא מספר. "וחלק מהלקוחות במסעדה לא דתיים, ולא חובשי כיפה, אבל זה מפריע להם מאוד. להרבה מהישראלים לא אכפת אם המסעדה מגישה פירות ים, למשל, אבל חזיר מרחיק אותם. המחשבה ממש עושה להם חררה. יש אפילו לקוחות ששומרים על הפרדה בין בשר לחלב ובאים למסעדה שלי. אבל את זה הם לא מקבלים".

השינוי חל אצלו לפני 12 שנים. הוא הגיש, בין השאר, שוקרוט, תבשיל מחבל אלזס בצרפת, המורכב מכרוב כבוש, נקניקיות ובשרים, רובם ממקור חזירי. "ואז, בגלל שאנשים אמרו לי עד כמה זה מפריע להם, וגם בגלל האחים שלי, אמרתי 'זהו. תסעו לאלזס, תאכלו שם שוקרוט. רוצים חזיר, לכו למקומות אחרים. לא אצלי. לא נורא".

המעניין הוא שבן אדרת עצמו אוכל בשר חזיר, ובהנאה. "הייתי לאחרונה בבודפשט", הוא נזכר. "יש שם בית קפה מ-1800 ומשהו, שמגיש ארוחת בוקר חבל על הזמן. הקטע הוא שבארוחת הבוקר מגיע בייקון מטוגן, שטוגן כך שהיה ישר כמו קרש ופזרו עליו טיפונת סוכר. מעושן, מלוח, מדהים! בא לי כל כך להוסיף את הבייקון בצורה הזו למנות שונות במסעדה שלי. זה יכול להיות כזה פגז. אבל אז אני עוצר ואומר: לא. לא, אפשר בלי".