טעם מענג נשאר אחרי הביקור במאפיה ובית הקפה ליליות בייקרי בתל אביב. זה קורה בזכות המאפים המיוחדים של המקום – אבל גם בזכות המיזם החברתי מחמם הלב שמתרחש שם.

מאז פתיחת המאפיה ב-2009 (ולמעשה, מאז פתיחת המסעדה האם הצמודה, לפני כ-15 שנה)

משלבים בליליות עבודה עם בני נוער בסיכון (גילי 19-15) שנפלטו ממסגרות החינוך. אנשי הצוות מלמדים את הנערים את מקצועות המטבח, התנהלות בקונדיטוריה מקצועית, עבודה עם מכשור, טיפול בבצקים ואת כל סודות האפייה. כל אחד מהם זוכה להכשרה של קונדיטור, עד שהוא מתאים לעבודה בכל קונדיטוריה בישראל.

15 עד 20 נערים משתתפים בפרויקט מדי שנה. תהליך הלימוד וההכשרה נמשך כשנה. מתחילים בשלושה ימים בשבוע ומסיימים במשרה מלאה, וכמובן, במשכורת מלאה.

בליליות בייקרי משקיעים הרבה מאוד במיזם, נעזרים באנשי מקצוע ואפילו מעסיקים עובדת סוציאלית במשרה מלאה שמלווה את התהליך. התוצאות ברורות: בודדים הם הנערים שנפלטים מהמסלול ולא מסיימים אותו בהצלחה. רובם המכריע עובד לאחר מכן במקצוע שרכש.

זה לא מפתיע. בני הנוער, שחוו בעבר דחייה ותחושות של כישלון, עוברים במאפייה חוויה טובה ומתקנת. המסר שהם מקבלים מרגע הגעתם הוא "לא מעניין אותנו מה עשיתם קודם, לטוב ולרע. אתם צריכים להוכיח את עצמכם כאן". הצוות במקום מעיד, שאחרי שלב החשדנות הטבעי, קל לנערים האלה להתחבר. ומאז הם לא מתנתקים

.