מסעדת השף הים תיכונית הלנה בנמל חוגגת עשור לקיומה, אבל נטועה בלב אתר שקיים זמן ממושך עוד יותר. אלפיים שנה, ליתר דיוק. נמל קיסריה העתיקה.

מעדניו של השף עמוס שיאון מוגשים במבנה היסטורי, מחופה אבן, שבגרסתו המקורית נבנה בתקופת המלך הורדוס. בסיסו של המבנה נשאר במקומו עד היום.

חלל האבן הפנימי מעוצב בסגנון נקי, בגוני תכלת ואפור שמתאימים לסביבה הימית. המסעדה כולה עטופה בחלונות פנורמיים, עגולים, המשקיפים אל הנוף מסביב. יש בה שני מפלסים, כשהעליון הוא בר ישיבה בעל קיר זכוכית הפונה אל הים. בחוץ, לשפת מפרץ קטן ובו מעגן של סירות דיג, מרפסת עץ שהגלים מלטפים את רגליה. מתחת למימי המפרץ הזה שוכנים שרידיו של הנמל העתיק.

הים התיכון הפרוש במלוא הדרו הוא רק חלק אחד במיצג הנוף. כשמסבים את המבט לכיוון אחר, מגלים את עתיקות מתחם הנמל של העיר הרומית, את המבנים המשוחזרים והמרשימים. השף שיאון מספר שאנשים הנכנסים למסעדה בפעם הראשונה עומדים לרגע ומשתאים מהנוף הייחודי. אחרי הכל, הוא מציין, אין עוד מקום בארץ, ויש מקומות בודדים בעולם, בהם ים כחול מלווה אותך מצד אחד ועתיקות היסטוריות מצד אחר.

את הביקור במסעדה האנינה אפשר וכדאי לשלב בסיור מרתק בגן הלאומי ובנמל העתיק, כולל ביקורים בהיפודרום, בתיאטרון הרומי וגם במיצג המיוחד "מסע בזמן".

  • הלנה בנמל, נמל קיסריה. טלפון: 04-6101018