מרכיבים

4-3 מנות

  • 1 כף שמן
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 3-2 פרוסות חזה עוף (שניצל) חתוכות לקוביות בגודל של כ-1.5 ס"מ
  • 2 שיני שום קצוצות או כתושות
  • 2 עגבניות בינוניות קצוצות
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1/2 1 כוסות אורז
  • 1 כף סילאן או כפית גדושה סוכר
  • 1/3 2 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה, תוך ערבוב, עד שהעוף משנה את צבעו ללבן.
  3. מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות וקורט מלח ומערבבים. מכסים ומבשלים כ-5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט.
  4. מוסיפים את האורז, הסילאן, המים הרותחים, כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש למינימום.
  5. מבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות נוספות. מערבבים את האורז האדום קלות עם מזלג ומגישים.