מרכיבים
4-3 מנות
- 1 כף שמן
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 3-2 פרוסות חזה עוף (שניצל) חתוכות לקוביות בגודל של כ-1.5 ס"מ
- 2 שיני שום קצוצות או כתושות
- 2 עגבניות בינוניות קצוצות
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 1/2 1 כוסות אורז
- 1 כף סילאן או כפית גדושה סוכר
- 1/3 2 כוסות מים רותחים
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה, תוך ערבוב, עד שהעוף משנה את צבעו ללבן.
- מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות וקורט מלח ומערבבים. מכסים ומבשלים כ-5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט.
- מוסיפים את האורז, הסילאן, המים הרותחים, כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש למינימום.
- מבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות נוספות. מערבבים את האורז האדום קלות עם מזלג ומגישים.
- עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"