המתכון באדיבות מסעדת "בנציון1" בתל אביב.

מרכיבים

4-3 מנות

  • 250 גרם מקרוני (או פסטה קצרה אחרת בצורת צינורות)
  • 2 כוסות (1/2 ליטר) חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 1/3 כוס (50 גרם) קמח לבן
  • 100 גרם גבינת גאודה מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 100 גרם גבינת סנט מור מפוררת
  • 100 גרם גבינת צ'דר מיושנת, מגוררת
  • 1/2 כפית פלפל שאטה
  • 3 כפות רוטב ווסטרשייר
  • מלח

לציפוי

  • 30-20 גרם חמאה
  • 3/4 כוס פירורי לחם

אופן ההכנה

  1. מכינים את הציפוי: מחממים את החמאה במחבת ומטגנים בה את פירורי הלחם עד שהם מזהיבים. שומרים בצד.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  3. מחממים את החלב על אש בינונית בלי להביא אותו לרתיחה.
  4. בסיר נפרד ממיסים את החמאה – מקפידים שהיא לא תרתח, כדי שלא תתפרק.
  5. מנפים מעל החמאה את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  6. מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה תוך בחישה.
  7. מוסיפים את הגבינות בהדרגה, תוך בחישה.
  8. לאחר שהגבינות נמסו לחלוטין מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד וחלק.
  9. מוסיפים לרוטב את הפסטה המסוננת וממשיכים לבשל עוד דקה, תוך בחישה. מחלקים לצלחות, מפזרים מעל את פירורי הלחם המטוגנים ומגישים מיד.