המתכון באדיבות מסעדת "בנציון1" בתל אביב.
מרכיבים
4-3 מנות
- 250 גרם מקרוני (או פסטה קצרה אחרת בצורת צינורות)
- 2 כוסות (1/2 ליטר) חלב
- 100 גרם חמאה
- 1/3 כוס (50 גרם) קמח לבן
- 100 גרם גבינת גאודה מגוררת
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 100 גרם גבינת סנט מור מפוררת
- 100 גרם גבינת צ'דר מיושנת, מגוררת
- 1/2 כפית פלפל שאטה
- 3 כפות רוטב ווסטרשייר
- מלח
לציפוי
- 30-20 גרם חמאה
- 3/4 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה
- מכינים את הציפוי: מחממים את החמאה במחבת ומטגנים בה את פירורי הלחם עד שהם מזהיבים. שומרים בצד.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- מחממים את החלב על אש בינונית בלי להביא אותו לרתיחה.
- בסיר נפרד ממיסים את החמאה – מקפידים שהיא לא תרתח, כדי שלא תתפרק.
- מנפים מעל החמאה את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה תוך בחישה.
- מוסיפים את הגבינות בהדרגה, תוך בחישה.
- לאחר שהגבינות נמסו לחלוטין מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד וחלק.
- מוסיפים לרוטב את הפסטה המסוננת וממשיכים לבשל עוד דקה, תוך בחישה. מחלקים לצלחות, מפזרים מעל את פירורי הלחם המטוגנים ומגישים מיד.
- לעוד מתכוני פסטה - לחצו כאן