חזה עוף במרינדת תפוזים ודבש
מרכיבים
4 מנות
- 4 חצאי חזה עוף שלמים, עם העור
- 1/2 כוס (120 מ"ל) דבש
- 4 כפות תרכיז מיץ תפוזים קפוא
- 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 בצל קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת
- 1/2 כפית צ'ילי יבש קצוץ
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
אופן ההכנה
- שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט העוף, ומערבבים למרינדה אחידה.
- מוסיפים את חזה העוף למרינדה, מערבבים שוב, מכסים בניילון נצמד ומנחים במקרר למשך לילה (או כ-12-8 שעות).
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- מסדרים את נתחי חזה העוף בתבנית, כשהעור פונה כלפי מעלה, וצולים 25-20 דקות.
פילה עוף ברוטב חמאת בוטנים
מרכיבים
6 מנות
- 24 יחידות פילה עוף
- מיץ מליים אחד
- קליפה מגוררת מליים אחד
- 2 גבעולי למון גראס קצוצים
- 1/2 1 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 2/3 כוס (160מ"ל) קרם קוקוס
- 1 כפית מלח
להגשה
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט פילה העוף והכוסברה, עד שמתקבל רוטב אחיד.
- שמים בקערה את הרוטב ואת נתחי העוף ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות – ורצוי ל-12-8 שעות).
- אם רוצים, משפדים את נתחי העוף. צולים משני הצדדים במחבת פסים על אש גבוהה (או בגריל פחמים).
- מפזרים על נתחי העוף כוסברה קצוצה ומגישים מיד.
- זיף שלף הוא הבעלים של שלף קייטרינג