חזה עוף במרינדת תפוזים ודבש

מרכיבים

4 מנות

  • 4 חצאי חזה עוף שלמים, עם העור
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) דבש
  • 4 כפות תרכיז מיץ תפוזים קפוא
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש קצוץ
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט העוף, ומערבבים למרינדה אחידה.
  2. מוסיפים את חזה העוף למרינדה, מערבבים שוב, מכסים בניילון נצמד ומנחים במקרר למשך לילה (או כ-12-8 שעות).
  3. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  4. מסדרים את נתחי חזה העוף בתבנית, כשהעור פונה כלפי מעלה, וצולים 25-20 דקות.

פילה עוף ברוטב חמאת בוטנים

מרכיבים

6 מנות

  • 24 יחידות פילה עוף
  • מיץ מליים אחד
  • קליפה מגוררת מליים אחד
  • 2 גבעולי למון גראס קצוצים
  • 1/2 1 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 2/3 כוס (160מ"ל) קרם קוקוס
  • 1 כפית מלח

להגשה

  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  1. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט פילה העוף והכוסברה, עד שמתקבל רוטב אחיד.
  2. שמים בקערה את הרוטב ואת נתחי העוף ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות – ורצוי ל-12-8 שעות).
  3. אם רוצים, משפדים את נתחי העוף. צולים משני הצדדים במחבת פסים על אש גבוהה (או בגריל פחמים).
  4. מפזרים על נתחי העוף כוסברה קצוצה ומגישים מיד.