המתכון באדיבות שחר ברנע, השף של רשת "קפה לנדוור".
מרכיבים
5 מנות
לחזה העוף- 5 נתחי חזה עוף במשקל 200 גרם כל אחד
- 1 כף חרדל דיז'ון ללא גרגירים
- 1 כפית תערובת תבלינים פילדלפיה (מורכבת בעיקר מפפריקה, רוזמרין וזרעי חרדל - נמכרת בחנויות תבלינים)
- 1/2 כוס שמן זית
- קורט מלח
- 1 ק"ג תפוחי אדמה עגולים קטנים (פריזיאן) חצויים
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח דק
- קורט פלפל שחור טחון
- 1 כפית עלי רוזמרין טריים קצוצים דק
- 6 כפות שמן זית
- 1 בצל, חצוי ופרוס לרצועות
- 1 כפית שום כתוש
- 16 עגבניות שרי חצויות
- 3 חופנים של עלי תרד צעירים
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
חזה העוף- מערבבים בקערה את החרדל, תערובת התבלינים, שמן הזית והמלח.
- מוסיפים את נתחי חזה העוף ומורחים אותם היטב בתערובת. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-16-8 שעות.
אפיית תפוחי האדמה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את שמן הזית עם התבלינים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
- משטחים את תפוחי האדמה בתבנית. אופים כ-25 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא משחים.
- מוסיפים את השום והעגבניות ומבשלים כדקה, תוך ערבוב.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, התרד, מלח ופלפל ומבשלים עוד כ-2 דקות, תוך ערבוב.
- משמנים קלות מחבת פסים כבדה ומלהיטים אותה על אש גבוהה. צולים את נתחי העוף כ-3 דקות מכל צד.
- מגישים מיד עם תוספת תפוחי האדמה.
- לעוד מתכוני חזה עוף - לחצו כאן