המתכון באדיבות שחר ברנע, השף של רשת "קפה לנדוור".

מרכיבים

5 מנות

לחזה העוף
  • 5 נתחי חזה עוף במשקל 200 גרם כל אחד
  • 1 כף חרדל דיז'ון ללא גרגירים
  • 1 כפית תערובת תבלינים פילדלפיה (מורכבת בעיקר מפפריקה, רוזמרין וזרעי חרדל - נמכרת בחנויות תבלינים)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • קורט מלח

לאפיית תפוחי האדמה
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה עגולים קטנים (פריזיאן) חצויים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח דק
  • קורט פלפל שחור טחון
  • 1 כפית עלי רוזמרין טריים קצוצים דק

להשלמת תוספת תפוחי האדמה
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 בצל, חצוי ופרוס לרצועות
  • 1 כפית שום כתוש
  • 16 עגבניות שרי חצויות
  • 3 חופנים של עלי תרד צעירים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

חזה העוף
  1. מערבבים בקערה את החרדל, תערובת התבלינים, שמן הזית והמלח.
  2. מוסיפים את נתחי חזה העוף ומורחים אותם היטב בתערובת. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-16-8 שעות.

אפיית תפוחי האדמה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את שמן הזית עם התבלינים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  3. משטחים את תפוחי האדמה בתבנית. אופים כ-25 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים.

הכנת תוספת תפוחי האדמה
  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא משחים.
  2. מוסיפים את השום והעגבניות ומבשלים כדקה, תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה, התרד, מלח ופלפל ומבשלים עוד כ-2 דקות, תוך ערבוב.

ההגשה
  1. משמנים קלות מחבת פסים כבדה ומלהיטים אותה על אש גבוהה. צולים את נתחי העוף כ-3 דקות מכל צד.
  2. מגישים מיד עם תוספת תפוחי האדמה.