עוגה פשוטה ומופלאה שכולם (אבל כולם) אוהבים: תחתית מבצק פריך עשיר, שכבת ריבה וציפוי של מרנג קוקוס.

כבר הרבה שנים שזו העוגה הכי מבוקשת של אמא שלי והיא תמיד מתחסלת במהירות, מיד כשהיא יוצאת מהתנור. לא פעם ולא פעמיים סבלתי בגללה מכוויות בלשון, כי פשוט לא היתה לי סבלנות לחכות שתתקרר.

אני בטוחה שגם אתם תאהבו אותה כמוני.

>> אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג

מרכיבים

תבנית בגודל כ-25X35 ס"מ או בקוטר 28 ס"מ

לתחתית
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 חלמונים
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה

לשכבת הריבה
  • 150 גרם (כ-1/2 כוס) ריבה שאוהבים (אפשר להשתמש גם בשני סוגים, ולמרוח כל מחצית של העוגה בריבה אחרת)

למרנג הקוקוס
  • 4 חלבונים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון

אופן ההכנה

  1. הבצק: משמנים את התבנית ומתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח, ומערבלים במהירות בינונית עד לאיחוד. ממשיכים לערבל ומוסיפים את החלמונים, בזה אחר זה.
  2. מורידים את המהירות ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בבת אחת. מערבלים רק עד שמתקבלים פירורי בצק גדולים ורכים.
  3. מאחדים את הבצק בידיים ומעבירים לתבנית. משטחים אותו בידיים ומשתדלים שיהיה בעובי אחיד ככל האפשר. מצננים כחצי שעה במקרר ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מורחים את הבצק בריבה.
  5. המרנג: מנקים היטב את קערת המיקסר ומתקינים את וו ההקצפה. שמים בקערת המיקסר את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה כ-2 דקות. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים עד לקבלת קצף יציב וחזק.
  6. מקפלים את הקוקוס ידנית לתוך הקצף. מורחים את הקצף בעדינות על הריבה ומיישרים.
  7. אופים 40-35 דקות (אם רוצים ששכבת הקוקוס תישאר בהירה, מעבירים את התנור למצב של חום תחתון בלבד).
  8. מצננים ופורסים.