אני אוהבת מאוד מאפי שמרים, אבל תהליך התפחה הארוך תמיד עצר בעדי מלאפות אותם על בסיס יומי. עד שגיליתי את הבצק הגאוני הזה, שמכינים בערב, מכניסים למקרר למשך הלילה ולמחרת בבוקר הוא מוכן לאפייה, בלי צורך בהתפחה נוספת. תענוג!

הבצק רך, עדין וניטראלי בטעמו, כך שאפשר להשתמש בו להכנת מאפים מלוחים או מתוקים.

>> עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

6-5 רולדות בינוניות

לבצק
  • 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 250 מ"ל (1 כוס + 2 כפיות) חלב פושר
  • 2 ביצים טרופות
  • 530 גרם (4 כוסות פחות 3 כפות) קמח + קמח נוסף לקימוח
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כפית מלח
  • לציפוי: ביצה טרופה עם כפית חלב
  • אפשרות לקישוט: שומשום, קצח או פרג

למילוי
  • 500 גרם גבינת פטה
  • 150 גרם גבינה צפתית
  • 2 פלפלים צבעוניים קלויים
  • 3 שיני שום
  • 1/2 צרור שמיר
  • חופן זיתים ירוקים מגולענים
  • חופן זיתים שחורים מגולענים
  • חופן עגבניות שרי מיובשות

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. מפוררים את השמרים לתוך קערת המיקסר ומוסיפים את החלב. מערבבים ידנית. מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים שוב.
  2. מתחילים ללוש במהירות נמוכה-בינונית ומוסיפים את הקמח והסוכר. לשים כ-4 דקות.
  3. מוסיפים בהדרגה את החמאה ולשים כ-6 דקות נוספות. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה, עד שמתקבל בצק רך ודביק למדי. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה (ועד 24 שעות).
  4. מכינים את שני סוגי המלית: מפוררים את גבינת הפטה, מגרדים את הגבינה הצפתית בפומפייה ומחלקים חצי-חצי בין שתי קערות. קוצצים את כל התוספות ומוסיפים את הפלפלים הקלויים, השום והשמיר לקערה אחת, ואת שני סוגי הזיתים ואת העגבניות המיובשות לקערה השנייה. מערבבים.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  6. לשים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומחלקים אותו ל-6-5 חתיכות שוות. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים כל חתיכה למלבן בעובי 4-3 מ"מ (אם הבצק דביק מדי ולא נוח לעבודה, הוסיפו לו תוך לישה עוד קמח).
  7. מניחים במרכז כל מלבן כמות נדיבה של מילוי ומגלגלים לרולדה - אל תהדקו את הרולדות חזק מדי, כדי שהמלית החמה לא תפרוץ החוצה.
  8. מניחים את הרולדות בתבנית, כשה"תפר" פונה כלפי מטה, ותוחבים את הקצוות שלהן מתחת לבסיסן. מורחים בתערובת הביצה והחלב, ואם רוצים מקשטים בשומשום, קצח או פרג. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפים תופחים ומזהיבים.
  9. מקררים מעט על רשת, חותכים ומגישים. שומרים במקרר בכלי אטום.

עוד מתכונים לשבועות בערוץ האוכל של Xnet: