כבושים מהירים שמוכנים תוך יום. טעמם חמצמץ, חריף וגם מעט מתוק, כשאת התיבול משלימים אניס וג'ינג'ר.

ההשראה למתכון הגיעה מהספר How to Eat Weekends של לין רוסטו קספר וסאלי סוויפט.

>> עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

2 צנצנות בנפח של חצי ליטר כל אחת

  • 3 גזרים (400-300 גרם)
  • כ-12 צנוניות קטנות
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) חומץ בן יין לבן או חומץ רגיל או שילוב של שניהם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כפית פלפל שאטה טחון או פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי או 1/2 כפית נוספת של פלפל שאטה או פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית זרעי אניס או כוכב אניס אחד שבור לחתיכות
  • חתיכת ג'ינג'ר טרי באורך של 4-3 ס"מ, קצוצה גס
  • אפשרות: מקל קינמון שבור לחתיכות

אופן ההכנה

  1. מקלפים את הגזרים וחותכים אותם לפרוסות אלכסוניות בעובי של 1 ס"מ. קוטמים את קצוות הצנוניות ופורסים אותן דק.
  2. מערבבים בסיר קטן את החומץ, המלח, הסוכר, הפלפל הטחון ואבקת הצ'ילי. מביאים לרתיחה, מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.
  3. שמים בשתי הצנצנות את זרעי האניס, הג'ינג'ר ומקל הקינמון (אם משתמשים בו). מסדרים בצנצנת אחת את פרוסות הגזר ובשנייה את פרוסות הצנוניות.
  4. יוצקים מחצית מהתחמיץ לכל צנצנת, מכסים ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר. הכבושים יהיו מוכנים לאכילה לאחר 24 שעות.