פסטה טובה תמיד עושה את העבודה - נעימה, מנחמת ומרגיעה.

ברוטב הזה יש רק ארבעה מרכיבים (ומלח), אבל בכל זאת הטעם שלו עשיר, עם טעם עדין של צלייה שנשאר בפה בכל ביס. ההכנה אינה מורכבת, אך דורשת קצת זמן – מצד שני, אפשר להכין כמות גדולה ולשמור בהקפאה (רצוי במנות קטנות).

עוד יתרון של הרוטב הוא שהוא מתאים למאכלים נוספים, כמו ניוקי, שקשוקה או דגים.

צפו: ככה מכינים את הרוטב

מרכיבים

4 מנות

  • 1 ק"ג עגבניות שרי בשלות, אפשר בכל מיני צבעים וסוגים
  • שמן זית איכותי
  • מלח גס
  • 500 גרם פסטה, רצוי מסוג פפרדלה
  • 1 חציל בינוני בשל ללא גרעינים
  • כמה שיני שום ו/או כמה פרוסות דקות של פלפל חריף

להגשה (לא חובה)
  • גבינת פרמזן מגוררת
  • כמה עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום גיהינום מקסימלי שהתנור הביתי מאפשר – בדרך כלל 250 מעלות.
  2. שוטפים את עגבניות השרי, מייבשים היטב ומסדרים בתבנית בשכבה אחת. מזלפים מעל בנדיבות שמן זית ומתבלים במלח גס.
  3. צולים את העגבניות כ-25-20 דקות - לא להיבהל מכך שהקליפה שלהן משחירה ונשרפת. זה בסדר.
  4. מוציאים את העגבניות הצלויות מהתנור ונותנים להן לנוח בחוץ כמה דקות.
  5. מעבירים את העגבניות (כולל המיץ) לבלנדר וטוחנים כמה דקות, עד שנוצר רוטב סמיך.
  6. מסננים את הרוטב דרך מסננת רשת צפופה, כדי להיפטר מהקליפות.
  7. חותכים את החציל לפרוסות בעובי כ-1.5 ס"מ ומפזרים עליהן מעט מלח גס. מניחים בצד ל10 דקות, ומנגבים מהפרוסות היטב את המלח באמצעות מגבת נייר.
  8. משמנים מחבת פסים במעט שמן זית ומחממים על להבה גבוהה. צולים בה את פרוסות החצילים משני הצדדים עד השחמה עדינה. חותכים את הפרוסות לקוביות ושומרים בצד.
  9. מכינים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.
  10. מטגנים במחבת שום ו/או כמה פרוסות פלפל חריף במעט שמן זית. מוסיפים את רוטב העגבניות, מחממים מעט ומורידים מהאש.
  11. יוצקים את הרוטב על הפסטה ומפזרים מעל את קוביות החציל. אם רוצים, מעטרים במעט עלי בזיליקום ובגבינת פרמזן מגוררת.