בצק ממולא בגבינות הוא אחד הדברים הטעימים שיש ומתאים, למעשה, לכל ארוחה ביום - בין אם בשעות הבוקר עם הקפה, בין אם בשעות הצהריים ליד סלט וכמובן בערב עם ביצה קשה ליד. קבלו מתכון מנצח של כיסוני בצק תרד ממולאים בגבינה בוגרית ועגבניות שרי. שיהיה בתיאבון.

המרכיבים

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח רב תכליתי
  • 250 גרם תרד טורקי שטוף וקצוץ
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 300 גרם מים
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים טרופות במעט מים - להברשת הבצק

למילוי:

  • 1 ק"ג עגבניות שרי שוקולד/ צהובות חצויות לאורכן
  • 2 פלפל אדום חריף קצוץ גס
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ים גס
  • 4-5 שיני שום קצוצים דק
  • 400-500 גרם בולגרית מעודנת 5%
  • צרור עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את התרד עם המים. מניחים בצד.
  2. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים את כל שאר החומרים (כולל הנוזל הירוק) ולשים מס' דקות עד שנוצר בצק. מכניסים למקרר בקערה משומנת ומכוסה בניילון לשעתיים.
  3. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר. שמים בתבנית את העגבניות החצויות, פלפל חריף, שמן הזית והמלח וצולים עד שהעגבניות צלויות היטב (כ-20 דקות).
  4. מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים. מערבבים עם שיני השום הכתושות, הגבינה ועלי הבזיליקום כשמגיע לטמפ' החדר.
  5. מרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר (1.5 מ"מ או אפילו פחות).
  6. קורצים מהעלה עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים כף מילוי במרכז כל עיגול ויוצרים ממנו צורת משולש סגור כמעט לגמרי. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מכסים בניילון ומשהים במקרר לתפיחה קצרה של כ-1/2 שעה.
  8. מחממים תנור לטמפ' של 220 מעלות, מברישים את הכיסונים בביצה הטרופה, מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דק׳.