הפבלובות האישיות האלה הן קינוח פרווה מרשים, שמתאים מאוד לפסח.

מה שיפה בהן הוא שהקצפת לא עשויה מתחליף מלאכותי, אלא מבוססת על קרם קוקוס (זה שנמכר בכל הסופרים בפחיות). לאחר שמקררים את הקרם היטב נוצרת על פניו שכבה שומנית סמיכה, שאותה אפשר להקציף לקצפת אוורירית ועדינה. כדי שההקצפה תצליח יש להקפיד על כמה דברים:

  • השתמשו בקרם קוקוס עם 20% שומן לפחות (כלומר, הוא צריך להכיל לפחות 20 גרם שומן בכל 100 גרם של קרם).
  • צננו היטב את הקרם לפני ההקצפה, כדי שהשומן ייפרד מהנוזלים שבפחית – הוא צריך להיות במקרר 10 שעות לפחות.
  • כשאתם מוציאים את הפחית מהמקרר אל תהפכו אותה ואל תנערו אותה, כדי שהשומן שנפרד מהנוזלים לא יתערבב אתם בחזרה.
  • קצפת הקוקוס אינה מחזיקה זמן רב כמו קצפת רגילה. לכן חשוב להקציף את קרם הקוקוס ממש לפני ההגשה.

אפשר כמובן להכין את הקינוח גם עם קצפת צמחית או עם שמנת רגילה.

>> אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להיכנס לבלוג

מרכיבים

8 פבלובות אישיות בקוטר 12-10 ס"מ

למרנג
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלבונים בטמפרטורת החדר (כ-3 חלבונים)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות אבקת סוכר

לרוטב פירות היער
  • 300 גרם פירות יער קפואים (אני השתמשתי בפטל, ושמרתי כמה פירות שלמים בצד לעיטור ולהגשה)
  • 6-5 תותים
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • גרגירים ממקל וניל אחד או 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 2 כפות אבקת סוכר

לקרם הקוקוס
  • 3-2 פחיות קרם קוקוס עם 20% שומן לפחות, שצוננו במקרר במשך 10 שעות לפחות
  • 4 כפות אבקת סוכר

לעיטור

  • פירות יער, תותים, שבבי שוקולד (מגרדים אותם באמצעות סכין או קולפן ירקות), פרוסות קוקוס מיובש, גנאש שוקולד מריר - או מה שנראה לכם מתאים

אופן ההכנה

המרנג
  1. מחממים תנור ל-130 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב במהירות גבוהה. ממשיכים להקציף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד שמתקבל קצף מבריק ונוקשה, אך עדיין גמיש. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את גם את אבקת הסוכר. מערבלים עד לאיחוד.
  3. בעזרת 2 כפות מניחים בתבנית גבעות של קצף ויוצרים מהן עיגול עם דפנות (כמו בתמונה מימין).
  4. אופים כשעתיים או מעט יותר, כשדלת התנור מעט פתוחה כדי לאפשר לאדים לצאת החוצה (אפשר להשתמש במגבת מקופלת כדי להחזיק את הדלת פתוחה). בתום האפייה המרנג אמור להיות קשה מבחוץ, אך עדיין רך מבפנים.
  5. מצננים לחלוטין, מסירים בזהירות מנייר האפייה ושומרים בכלים אטומים.

הרוטב

  1. שמים את כל מרכיבי הרוב בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות.
  2. מצננים, טוחנים ומסננים. מכסים ומניחים במקרר לצינון מוחלט.

הקרם וההגשה
  1. מוציאים את פחיות קרם הקוקוס מהמקרר – חשוב לא להפוך אותן ולא לנער. פותחים את הפחיות ומעבירים לקערת המיקסר את השומן המוצק שהצטבר בחלקן העליון.
  2. מוסיפים לקערה את אבקת הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה במשך כ-5-4 דקות, עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  3. מניחים כל מרנג בצלחת ושמים עליו כ-2 כפות מקצפת הקוקוס. יוצקים מעל רוטב ומעטרים לפי הטעם - בתותים, שבבי שוקולד וכדומה. מגישים מיד.

טיפ
  • אפשר להשתמש במי הקוקוס שנותרו בפחית כבסיס לשייק או כתחליף לחלב בהכנת עוגות. אפשר גם פשוט לשתות אותם – זה טעים.